13 iunie - Guvern provizoriu, format la București

Guvernul României
Guvernul României

Un Guvern provizoriu s-a format la București la data de 13 iunie.

Este vorba despre Guvernul format la data de 13 iunie. 

Vezi AICI sumarul evenimentelor prezentat de Mediafax

1848 - S-a format, la Bucureşti, un Guvern provizoriu (mitropolitul Neofit – preşedinte, Ion Heliade Rădulescu, Chrisian Tell, Ştefan Golescu, Gheorghe Magheru, Gheorghe Scurtu, Ion Odobescu, Nicolae Golescu, Ion Cîmpineanu, Constantin N. Filipescu, Ion Voinescu II – membri; Nicolae Bălcescu, C. A. Rosetti, Al. G.Golescu-Negru şi I. C. Brătianu – secretari); a fost adoptat ca drapel naţional tricolorul.

1924 - La Berna, în Elveţia, a fost semnat un Acord relativ la creanţele elveţiene în România.

1930 - A fost constituit un guvern condus de Iuliu Maniu.

1990 - În timpul dimineţii, în zona Pieţei Universităţii, poliţia a desfăşurat o amplă acţiune care a avut drept scop eliberarea zonei de greviştii foamei şi de demonstranţi. Au avut loc înfruntări între poliţie şi manifestanţi, fiind efectuate arestări. În cursul nopţii a fost restabilită ordinea de către unităţi militare.

1995 - Plenul Curţii Constituţionale a respins obiecţiile de neconstituţionalitate privind Legea pentru accelerarea privatizării. După ce Legea a fost adoptată şi de Senat, în mai 1995, Opoziţia a contestat-o la Curtea Constituţională, atât în ceea ce priveşte modul de votare cât şi în conţinut.

1996 - Comisia pentru Căi şi Mijloace a Camerei Reprezentanţilor din Congresul american a aprobat o hotărâre care permite acordarea Clauzei naţiunii celei mai favorizate pentru România pe bază permanentă, conform propunerii făcute de preşedintele american, Bill Clinton.

1996 - România a fost primită printre membrii Comitetului Franco-Austriac (CFA) pentru armonizarea economică în Europa.

1997 - Ministrul Apărării, Victor Babiuc a participat la reuniunea Consiliului de Parteneriat Euroatlantic şi a efectuat ulterior o vizită oficială în Portugalia.

2001 - România şi Franţa au decis să reînnoiască programul lor de cooperare bilaterală pentru încă patru ani şi să-şi extindă parteneriatul strategic.

2003 - Tratatul privind regimul frontierei de stat între România şi Ucraina a fost parafat, la Kiev, de secretarii de stat în Ministerele de Externe din cele două ţări, după finalizarea negocierilor între echipele de experţi.

2004 - Preşedintele Ion Iliescu l-a primit, la Palatul Cotroceni, pe omologul său chinez Hu Jintao, aflat în prima sa vizită de stat în România. Cei doi preşedinţi au semnat o declaraţie comună privind stabilirea unui parteneriat amplu de prietenie şi colaborare.

2005 - Poetul şi deputatul liberal Varujan Vosganian şi-a lansat, la Muzeul George Enescu, o carte într-un format inedit ce reuneşte, între aceleaşi coperte, două volume cu trei cicluri de versuri: "Iisus cu o mie de braţe" (care dă şi titlul), "Portret de femeie" şi "Dansul cu moartea"

2006 - Compozitorul ungur născut în Transilvania, György Ligeti, una dintre cele mai mari figuri ale creaţiei muzicale din a doua jumătate a secolului XX, a murit la vârsta de 83 de ani, la Viena

2006 - Actorul american de comedie Red Buttons, care a fost recompensat cu un premiu Oscar în 1958, pentru rolul din filmul "Sayonara", în care a jucat alături de Marlon Brando, a decedat (n. februarie 1919)

2007 - Omul de afaceri Omar Hayssam a fost condamnat la 20 de ani de închisoare în procesul în care este acuzat de acte de terorism în legătură cu răpirea a trei jurnalişti români în Irak.

2008 - Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a semnat împreună cu omologul său elveţian, Eveline Wider Schlumpf, acordul între Guvernul României şi Consiliul Federal Elveţian privind readmisia persoanelor şi protocolul de aplicare a acestuia.

2008 - Warren Beatty a fost onorat de Institutul American de Film (AFI) cu premiul pentru întreaga carieră în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Los Angeles.

2009 - Mahmoud Ahmadinejad, a fost reales preşedinte al Iranului pentru un nou mandat.

2017 - Legea care interzice folosirea animalelor sălbatice în circuri, adoptată în Parlament. "Se interzice folosirea animalelor aparţinând subîncrengăturii vertebrate indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane şi trupe de artişti ambulanţi, precum şi în orice alte tipuri de spectacole similare (...) caii, câinii, unele specii de păsări exotice granivore şi animalele folosite în delfinarii, acvarii. Caii, câinii şi animalele de rentă pot participa la concursuri, târguri, competiţii şi expoziţii de profil organizate şi autorizate conform legii", potrivit propunerii legislative pentru modificarea art.17 şi art. 25 din Legea nr.205/2004 privind protecţia animalelor.

2017 - Deputaţiii au adoptat proiectul de lege care prevede că angajatorul care încheie un contract de ucenicie, pe toată perioada derulării acestuia, va beneficia, la cerere, de o sumă în cuantum de 1125 lei/lună. "Angajatorul care încheie un contract de ucenicie, pe toată perioada derulării acestuia, va beneficia, la cerere, de o sumă în cuantum de 1125 lei/lună (echivalentul în lei a 250 de euro/lună), bani proveniţi din bugetul asigurărilor pentru şomaj sau din fonduri europene structurale de investiţii – asistenţă financiară nerambursabilă acordată României", potrivit proiectul iniţiat de Guvern modifică Legea nr.279/2005 privind ucenicia la locul de muncă şi Legea nr.335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior.

Vezi și: METEO - Vremea azi, joi, 13 Iunie - temperaturi în creștere, apropiate de caniculă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel