128.400 doze Moderna ajung mâine în România

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

CNCAV a anunțat că o nouă tranșă de vaccin Moderna va ajunge mâine în țară.

Potrivit unui comunicat al Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare împotriva Covid-19 din România, un număr de 128.400 de doze de vaccin Moderna vor sosi mâine, 21 mai, la Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

CNCAV anunță că transportul este asigurat de firma producătoare, iar serul de imunizare va urma să fie adus în București pe cale terestră. Dozele de vaccin vor urma să fie distribuite după cum urmează:

- Centrul Regional de Depozitare Brașov: 43.200 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 43.200 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Iași: 42.000 doze;

Până acum, România a primit aproape un milion de doze Moderna

Până în prezent, 981.600 de doze de la compania farmaceutică Moderna au fost recepționate în țara noastră, iar peste 597.000 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

„În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește  tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului”, se mai arată în comunicatul CNCAV.

La ce se așteaptă CEO-ul Moderna

CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, a declarat că se așteaptă la apariția mai multor variante de COVID-19 în lunile următoare. Bancel, vorbind cu investitorii despre rezultatele din primul trimestru, a declarat că oamenii vor avea nevoie probabil de vaccinuri de rapel ale vaccinului produs de companie, pe măsură ce virusul circulă la nivel global.

„Credem că în următoarele șase luni, pe măsură ce emisfera sudică intră în toamnă și iarnă, am putea vedea mai multe variante”, a spus Bancel. Emisfera sudică include Africa, Australia, cea mai mare parte a Americii de Sud și părți din Asia. „Credem că vor fi necesare doze de rapel deoarece credem că virusul nu dispare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel