11 morți pe șoselele României, în 3 august. Iohannis: Lumea la noi e extraordinar de nervoasă, tot timpul

11 morți pe șoselele României, în 3 august. Iohannis: Lumea la noi e extraordinar de nervoasă, tot timpul / Foto: Pixabay
11 morți pe șoselele României, în 3 august. Iohannis: Lumea la noi e extraordinar de nervoasă, tot timpul / Foto: Pixabay

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre accidentele tot mai frecvente de pe șoselele României.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre accidentele  de circulație tot mai frecvente de pe șoselele României. Potrivit acestuia, ceea ce se întâmplă în ultima perioadă este "o tragedie", iar legislația ar trebui înăsprită. Klaus Iohannis a declarat că pe lângă lipsa de drumuri o altă cauză a acestor accidente este faptul că "lumea la noi este extraordinar de nervoasă, tot timpul". "Este foarte trist", a mai spus Klaus Iohannis.

"Este o tragedie ce se întâmplă și este clar că un element este lipsa de drumuri. Dacă aveți curiozitatea să circulați și probabil ați făcut-o prin țară, ați văzut că se circulă din ce în ce mai greu. Pe de altă parte, lumea la noi este extraordinar de nervoasă, tot timpul. Este un factor care duce la tot felul de incidente. Legislația poate să fi înăsprită, nu am nimic împotrivă. Pot fi realizate tot felul de instalații, unele de avertizare, altele chiar de măsurare.

E clar că fără o mai bună disciplină și fără drumuri mai bine realizate și mai multe, nu vom stăpâni fenomenul și este trist. Este foarte trist. Mai ales acum în perioada de concedii în fiecare zi citim despre accidente rutiere grave, foarte grave și nu, nu putem să continuăm așa, Guvernul pe de o parte își face treaba. Avem tot mai multe șantiere de drumuri naționale, de autostrăzi, de centură ocolitoare, dar și legislația trebuie să devină mai puternică și șoferii mai disciplinați.", a declarat Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă.

Reamintim că mai multe accidente grave au avut loc pe şoselele din România marţi, 3 august 2021. În total 11 oameni au murit, iar mai multe persoane au fost rănite, fiind transportate la spital. Accidentele grave s-au produs în Braşov, Timiş, Suceava, dar şi pe A1. 

VEZI ȘI: Serie de accidente în România, în Braşov, Timiş, Suceava, dar şi pe A1. Şapte persoane au decedat

Începutul săptămânii și al lunii august a debutat cu o serie de accidente, unul dintre acestea fiind chiar mortal. 

VEZI ȘI: Serie de accidente la începutul lunii AUGUST în Neamț, Gorj și Sălaj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel