11 alimente de EVITAT, dacă vrei o piele netedă, fără riduri

11 alimente de EVITAT, dacă vrei o piele netedă, fără riduri, FOTO unsplash
11 alimente de EVITAT, dacă vrei o piele netedă, fără riduri, FOTO unsplash

Unele dintre gustările noastre sănătoase și rapide, cum ar fi smoothie-urile și fructele uscate, ar putea să ne afecteze sănătatea pielii și să ne îmbătrânească mai repede. Acest lucru ar putea fi cauzat de cantitățile mari de zahăr, sodiu și sulfați, care pot avea un impact negativ asupra corpului nostru, deshidratându-l.

1. Ciorbă conservată

Supele conservate sunt încărcate cu sodiu. Sodiul absoarbe, de fapt, apa din corpul nostru, lăsându-ne mai deshidratați decât înainte. De fapt, o cutie medie de ciorbă poate conține mai mult decât porția zilnică recomandată de sodiu.

Din cauza nivelurilor ridicate de sodiu, consumul excesiv de ciorbă conservată poate duce la deshidratare. Acest lucru poate afecta pielea, devine mai uscată și mai predispusă la riduri.

2. Smoothie de fructe

În ciuda aspectului lor de gustare sănătoasă, ele sunt de fapt ambalate cu zahăr! Consumul de prea mult zahăr afectează sănătatea pielii, mai ales colagenul și structura pielii. Colagenul este important pentru protejarea pielii și menținerea ei elastică și tânără.

Sorbind prea multe smoothie-uri poate face pielea să arate mai rigidă și mai puțin tânără, totul din cauza zaharurilor din fructe.

3. Băuturi energizante

Deși aceste băuturi pot fi foarte utile, dacă vrei un plus de energie, acestea pot afecta pielea, din cauză că sunt pline de zahăr și cofeină, ambele fiind dăunătoare pentru pielea.

Cantitatea mare de zahăr poate afecta structura colagenului, în timp ce cofeina deshidratează pielea. 

4. Mâncare prăjită

Prăjelile ne pun în pericol sănătatea și ne fac să arătăm mai în vârstă, deoarece cresc compușii inflamatori din corpul nostru. Asta înseamnă că ele ne irită corpul și ne pot inflama pielea, lăsând-o mai vulnerabilă la daunele externe cauzate de soare.

5. Ulei vegetal

Reducerea cantității de ulei vegetal pe care o folosim ne poate salva pielea de riduri. Deoarece uleiul este plin de grăsimi, poate provoca inflamații, ceea ce înseamnă că pielea noastră este slab protejată împotriva razelor UV dăunătoare.

6. Fructe uscate

Aceste gustări gustoase pot îmbătrâni pielea, deoarece sunt pline de sulfați. Sulfații sunt importanți pentru conservarea fructelor, dar cresc și nivelul de  radicali liberi din corpul nostru. Acești radicali liberi ne afectează celulele, ADN-ul și proteinele, ducând la îmbătrânirea prematură a pielii.

7. Prăjituri cu orez

Prăjiturile cu orez au un indice glicemic ridicat. Practic, acestea sunt descompuse de corpul nostru la fel ca zaharurile. A avea prea multe zaharuri în corp provoacă riduri. 

8. Margarină

S-a crezut mai întâi că este mai sănătoasă decât untul, dar, de fapt, are în ea grăsimi polinesaturate dăunătoare. A mânca prea multă margarină poate dăuna pielii, din cauza acestor grăsimi, lăsând-o uscată și ridată. 

9. Paste

Glucidele procesate, cum ar fi pastele, orezul alb și pâinea, pot afecta pielea, deoarece acestea pot deteriora colagenul din piele. Toate au un efect mare asupra nivelului de zahăr din organism. 

10. Sirop de agave

Această alternativă de miere este de fapt foarte bogată în fructoză. Asta înseamnă că ne putem trezi cu pete pe față și riduri..

11. Iaurturi aromate

Aceste delicatese nu sunt la fel de benefice pe cât pot apărea. Au mult zahăr. Când le mâncăm, aceste zaharuri rup aminoacizii din colagen și elastină, ducând la îmbătrânire prematură. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel