10 ierburi și condimente care îți vor stimula imunitatea în fiecare anotimp

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Ierburile și condimentele pot transforma orice mâncare fadă într-una aromată și majoritatea dintre ele sunt pline de antioxidanți. 

 

„Menținerea unui sistem imunitar puternic este crucială pentru bunăstarea generală și pentru a evita bolile. În timp ce o dietă sănătoasă și un stil de viață joacă un rol vital, încorporarea anumitor ierburi și condimente în mesele tale poate oferi un impuls suplimentar imunității. Aceste ingrediente naturale sunt pline de antioxidanți, vitamine și minerale care pot ajuta la întărirea sistemului de apărare al organismului", spune nutriționistul Anupama Menon, pentru Hindustan Times.

Menon împărtășește 10 ierburi și condimente pentru a vă îmbunătăți sănătatea imunitară în fiecare anotimp.

1. Turmeric: Cunoscut pentru compusul său activ, curcumină, turmericul are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante puternice. Susține funcția imunitară și ajută la combaterea infecțiilor.

2. Ghimbir: Această rădăcină condimentată conține gingerol, care are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii. Ajută digestia, reduce inflamația și întărește sistemul imunitar.

3. Usturoi: Usturoiul este un puternic stimulator al sistemului imunitar datorită conținutului său ridicat de alicină, un compus cu proprietăți antimicrobiene si antivirale. Ajută la stimularea celulelor imunitare și la combaterea infecțiilor.

4. Scorțișoară: Bogată în antioxidanți, scorțișoara are proprietăți antiinflamatorii care susțin sistemul imunitar. Poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea sănătății generale.

5. Oregano: Această plantă aromată este plină de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, care îmbunătățește funcția imunitară. Oregano are, de asemenea, proprietăți antimicrobiene care ajută la combaterea agenților patogeni.

6. Rozmarin: Pe langa adaugarea unei arome delicioase preparatelor tale, rozmarinul contine acid rosmarinic, care are efecte antioxidante si antiinflamatorii. Poate susține funcția imunitară și poate promova starea generală de bine.

7. Cimbru: Cimbrul este bogat în vitaminele C și A, precum și în antioxidanți care ajută la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, are proprietăți antimicrobiene care pot ajuta la combaterea infecțiilor.

8. Piper Cayenne: Acest condiment iute conține capsaicină, cunoscută pentru efectele sale de stimulare a imunității. Ardeiul Cayenne poate ajuta la reducerea inflamației, la îmbunătățirea circulației și la susținerea funcției imune generale.

9. Chimen: Chimenul este un condiment versatil care oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Conține antioxidanți și minerale esențiale care susțin sănătatea imunitară și pot ajuta la protejarea împotriva infecțiilor.

10. Busuioc: Această plantă aromatică este plină de vitamine și minerale care sporesc funcția imunitară. Busuiocul are, de asemenea, proprietăți antimicrobiene și poate ajuta la reducerea inflamației din organism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel