10 Fapte interesante despre rimel de gene

În fiecare zi, milioane de femei din întreaga lume își vopsesc genele cu rimel. Și nici măcar nu bănuiesc că…

... femeile folosesc vopsea pentru gene de șase mii de ani. Egiptenii au fost primii care l-au utilizat. Au făcut cerneală din minerale, funingine, cenușă și praf de cărbune, adăugând și miere. Au aplicat cerneala cu degetele sau cu bucăți de fildeș.

... în Roma antică, au început să utilizeze o compoziție mai persistentă. Pentru ca mascara să dureze mai mult, i s-a adăugat plumb. Datorită unei compoziții atât de periculoase, multe femei și-au pierdut vederea, dar „frumusețea necesită sacrificii”, așa că cerneala de plumb a fost folosită până la căderea Imperiului Roman.

... prima cerneală, mai mult sau mai puțin modernă, a apărut la mijlocul secolului al XIX-lea, grație negustorului englez de origine franceză, Eugene Rimmel. Mulți nu au acordat atenție acestei noutăți, nici măcar curtezanele și actrițele pariziene. Erau mai obișnuiți să folosească creionul de ochi. Cu toate acestea, numele pionierului nu a fost uitat. Rimmel înseamnă cerneală în multe limbi, inclusiv italiană, olandeză, spaniolă, portugheză, română și turcă.

... și în 1913, chimistul Terry Williams, amestecând funingine și vaselină, a creat faimosul rimel „Maybelline”. Make-up artiștii de la Hollywood au început să-l folosească, constatând că rimelul este mai potrivit decât un creion de ochi.

... ulterior Max Factor a adăugat ceară de carnauba la rimel, făcând genele nu doar negre, ci și strălucitoare.

... primul rimel impermeabil din lume a apărut în 1938. A fost creat de Helena Rubinstein. Efectul rezistent la apă a fost realizat prin utilizarea terebentinei, care deseori a provocat alergii severe.

… Până în 1957, toate tipurile de rimel erau uscate. Pentru a colora genele, produsul decorativ trebuia umezit mai întâi. Brandul Revlon a fost primul care a produs rimel într-un tub. Iar Helena Rubinstein a creat prima perie pentru rimel.

... prima cerneală colorată a apărut în 1960. Revlon a lansat rimel albastru, iar Max Factor, pe lângă albastru, a oferit nuanțe de verde, auriu și lavandă. Astăzi, a doua cea mai populară culoare după negru este nuanța maro. Majoritatea companiilor de produse cosmetice produc nuanțe de albastru și violet.

… multe produse pentru vopsirea genelor conțin un ingredient numit Guanine. Se obține prin separarea solzilor de pești și conferă rimelului strălucirea caracteristică.

... cea mai scumpă mascara din lume costă aproximativ șase sute de dolari, totuși, nu calitatea acestui produs cosmetic era atât de apreciată, ci tubul său, decorat cu cristale de aur și Swarovski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel