10 alimente surprinzătoare care cresc glicemia

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Iată care sunt cele 10 alimente, considerate sănătoase, ar care pot avea impact asupra glicemiei.

În ciuda faptului că sunt alimente cu multiple beneficii pentru sănătate, unele dintre acestea, care sunt alternative pentru cele procesate, pot avea un impact asupra nivelului glicemiei, motiv pentru care persoanele care se știu cu predispoziție spre diabet trebuie să fie atente atunci când le aleg.

10 alimente care v-ar putea surprinde, într-un mod neplăcut

Sucul de portocale

De multe ori o alternativă la consumul de portocale, mai ales în cazul copiilor, cu un aport semnificativ de vitamina C, cu rol antioxidant, sucul de portocale are un conținut semnificativ de zahăr, 22 de grame la un pahar, iar mai mult de jumătate din acesta este fructoză. De altfel, un consum rapid de fructoză poate să afecteze ficatul, care este responsabil cu metabolismul, fapt ce poate duce la inflamații și disfuncții mitocondriale.

În plus, în cazul sucului de portocale, pe lângă faptul că acesta este bogat în zahăr, lipsește un element foarte important în reglarea glicemiei din sânge și anume fibrele.

Fulgii de ovăz

Fulgii de ovăz sunt asociați cu un risc redus de boli de inimă și cu pierderea în greutate, dar sunt, de asemenea, un factor determinant consistent al vârfurilor de glucoză.

Laptele vegetal

Laptele vegetal est eo alegere populară pentru vegetarieni sau cei care țin post. 

Laptele de ovăz și de orez sunt bogate în carbohidrați și sărace în proteine.

O cană de lapte de ovăz are aproximativ 16 grame de carbohidrați și 3 grame de proteine, în timp ce o cană de lapte de orez conține aproximativ 22 de grame de carbohidrați și mai puțin de un gram de proteine.

Toastul cu avocado

Crema de avocado, în sine, conține grăsimi sănătoase și fibre. Însă pâinea, indiferent de care este, are un indice glicemic ridicat, ceea ce înseamnă că poate crește rapid și brusc glicemia, ca urmare a conținutului de carbohidrați pe care îl are.

Datele privind nivelurile arată că această combinație populară de alimente este un vinovat comun al vârfurilor de glucoză.

Supa

Supa este adesea plină de legume, fasole și carne slabă prietenoase cu metabolismul, dar multe supe la conservă și la restaurant conțin o mulțime de zaharuri adăugate (o supă condensată de roșii conține 16 grame pe cană) și alți carbohidrați, chiar dacă nu au orez sau tăiței.

Burgerii de fasole și legume

Burgerii pe bază de plante au o aureolă de sănătate și au într-adevăr unele calități pozitive.

Burgerii de fasole, în special, tind să aibă cantități bune de fibre, proteine și micronutrienți.

Cu toate acestea, fasolea poate fi, de asemenea, bogată în amidon, ceea ce poate provoca vârfuri de zahăr în sânge la unele persoane.

Strugurii

Adesea strugurii sunt recomandați în detrimentul deserturilor fabricate, însă se află printre cele mai neprielnice fructe pentru sănătatea metabolică.

Strugurii sunt bogați în zahăr și relativ săraci ăn în fibre, ceea ce poate provoca vârfuri ale nivelului glicemiei din sânge.

Batoanele energizante

Deși sunt convenabile, batoanele energizante sunt, de asemenea, cunoscute pentru faptul că acestea conțin la fel de mult sau mai mult zahăr și carbohidrați decât unele batoane de ciocolată.

Având în vedere că acestea tind să fie consumate singure, asta înseamnă doar o creștere abruptă a glicemiei.

Orezul brun

Atunci când alegeți orezul, cel brun este considerat opțiunea mai sănătoasă decât cel alb, deoarece conține cu 2,5 grame de fibre în plus pe cană gătită și are un indice glicemic mai mic, 55 față de 64.

Cu toate acestea, orezul brun este bogat în carbohidrați, așa că deseori crește brusc glicemia.

Cartofii dulci

Cartofii dulci sunt considerați mai sănătoși decât cartofii albi/roz, deoarece au mai multe fibre insolubile și solubile.

De asemenea, sunt bogați în antioxidanți, care protejează împotriva radicalilor liberi care pot deteriora celulele și pot provoca stresul oxidativ.

Tocmai pentru că au un conținut ridicat de amidon, cartofii dulci pot provoca vârfuri ale glicemiei în sânge, la unele persoane, mai ales dacă sunt consumați în cantități mari, notează Levels Health.

Citește și: De ce să mănânci un măr în fiecare zi. Ce beneficii importante poți obține

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel