10 alimente care-ți mențin părul frumos și sănătos

Sunt alimente care te ajută să menții sănătatea pielii, a inimii sau a altor organe. Dar și părul face parte din organismul tău, așa că ar trebuie să incluzi în dietă alimentele care sunt benefice podoabei capilare.

Câteva dintre alimentele pe care le avem la îndemână fac minuni pentru podoaba capilară. Unele sunt bogate în uleiuri, care-i dau părului strălucirea, altele în nutrienți care-l hrănesc și tot așa, lista e lungă. Cert e că, dcă vrei un păr frumos și sănătos, meniul tău ar trebuie să includă și următoarele alimente:

Somon, pentru strălucire

Peștii precum somonul, sardinele și macroul conțin acizi grași omega-3 sănătoși. Organismul nu poate produce aceste grăsimi, așa că trebuie să le obții din alimente sau suplimente. Ele ajută corpul să lupte cu o listă lungă de boli, grăsimile sănătoase favorizează și creșterea părului și fac podoaba capilară să fie strălucitoare și bogată.

Creștere accelerată, cu iaurt grecesc

Iaurtul grecesc este plin de proteine, care sunt fundamentale pentru creșterea părului. El conține, de asemenea, și vitamina B5 (cunoscută sub numele de acid pantotenic), care e benefică pentru circulația sângelui în vasele de pe scalp și combate subțierea și pierderea podoabei capilare. Acidul pantotenic poate fi găsit ca ingredient în numeroase produse pentru păr și în cele pentru îngrijirea pielii, arată webmd.com.

Spanacul contra părului fragil

Ca multe alte legume cu frunze verzi, spanacul este plin de nutrienți unul mai miraculos ca altul. Are multă vitamina A, plus fier, beta-caroten, folat și vitamina C. Împreună, acestea sunt benefice pentru sănătatea scalpului. Așa că spanacul vă păstrează părul hidratat, astfel încât să nu se rupă. Dacă vreți să diversificați, Kale este o altă foarte bună alegere din lista vegetalelor cu frunze verzi.

Guava, pentru a preveni ruperea

Acest fruct tropical conține multă vitamina C, care îți protejează părul de rupere. O ceașcă de guava are 377 miligrame de vitamina C, adică de de patru ori mai mult decât valoarea minimă zilnică recomandată.

Alimente bogate în fier pentru a preveni căderea

Un nivel de fier prea mic în organism poate duce la pierderea părului. Dar acest important ingredient se găsește în cerealele integrale, în soia și în lămâie. Carnea de vită (în special organele precum ficatul) conține mult fier. De asemenea, acesta se găsește și în crustacee și legume cu frunze verde-închis.

Carne de pasăre, pentru grosime

Când organismul nu primește suficiente proteine, creșterea părului se oprește, firul de păr se subțiază, se despică și cade. Pentru a obține proteine din carne, alegeți sortimentele slabe cum ar fi carnea de pui sau de curcan, care are mai puține grăsimi saturate decât precum carnea de vită sau cea de porc.

Cartofi dulci, contra părului încâlcit

Ai părul uscat care și-a pierdut strălucirea? Cartofii dulci sunt perfecți, pentru că ei conțin un antioxidant foarte bun numit beta-caroten. Corpul transformă beta-carotenul în vitamina A. Aceasta ajută la protejarea părului uscat și subțiere. De asemenea, determină glandele din scalp să producă sebum care împiedică uscarea și încâlcirea părului. Puteți găsi, de asemenea, beta-caroten în alte legume portocalii, cum ar fi morcovii, dovleacul, pepenele galben și mango.

Scorțișoară pentru o circulație bună

Presărați acest condiment pe fulgi de ovăz, pe pâine prăjită sau puneți-l în cafea. Favorizează fluxul sanguin, ceea ce duce la o oxigenare mai bună a celulelor și la un transport accelerat al substanțelor nutritive în foliculii de păr.

Ouă pentru creșterea părului

Nevoia de proteinele și de fier este acoperită atunci când consumați ouă. Acestea sunt bogate în vitamina B numită biotină, care ajută părul să crească. Lipsa ei are drept efect căderea părului. Biotina ajută, de asemenea, la întărirea unghiilor fragile.

Stridiile, pentru o podoabă capilară bogată

Stridiile sunt bogate în zinc. Când acestea nu e în nivel suficient în organism, părul începe să cadă - chiar și genele sunt afectate. Celulele care construiesc părul au nevoie de zin ca să producă. Puteți găsi și acest mineral și în carne de vită, în crabi, homari și cereale integrale sau îmbunătățite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel