EXCLUSIV  1 miliard de persoane suferă de diverse boli respiratorii. Pacientul român vs. german: 899 vs. 133 zile. Farnaz Marzban (Boehringer Ingelheim): Problema e delicată în România

Fotografie de la Anna Shvets: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/boala-imbolnavire-afec-iune-diagnostic-4225923/
Fotografie de la Anna Shvets: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/boala-imbolnavire-afec-iune-diagnostic-4225923/

Farnaz Marzban, Regional Marketing Manager la Boehringer Ingelheim, a vorbit despre bolile respiratorii, despre fibroza pulmonară și tratamentele lansate pentru pacienții care suferă de aceste afecțiuni. 

Bolile respiratorii au fost în centrul atenției în ultima vreme. Câtă importanță acordă Boehringer Ingelheim tratamentelor pentru boli respiratorii?


„Tradiția Boehringer Ingelheim în dezvoltarea de medicamente pentru bolile respiratorii se întinde pe secole. În 1921, aveam deja o viziune de a transforma domeniul bolilor respiratorii. Suntem mândri să putem spune că am devenit chiar lideri în acest domeniu. Am pus mereu accentul pe îmbunătățirea calității vieții pentru pacienți, să facem tratamentele disponibile acestor pacienți, dar și să sprijinim medicii, specialiștii din sănătate. Vorbim aici despre boli respiratorii cronice, precum boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), sau fibroză pulmonară. Aceste boli sunt devastatoare pentru pacienți. Din păcate, la ora actuală nu există un leac. Putem reduce simptomele, dar nu putem vindeca pacientul, nu încă, din păcate. Desigur, toate aceste tratamente și eforturi arată nivelul de dedicare al Boehringer Ingelheim în cercetarea acestui domeniu medical și căutăm să ne asigurăm că, în viitor, pacienții cu boli respiratorii vor avea acces la cele mai bune soluții de tratament”, a spus Farnaz Marzban la DC News și DC Medical.


Incidența este dramatică – 1 miliard de persoane suferă de diverse boli respiratorii în întreaga lume. 


„În domeniul bolilor respiratorii, vorbim despre 1 miliard de pacienți, dar când ne referim la fibroza pulmonară, mai exact fibroza pulmonară idiopatică (FPI), vorbim de aproximativ 3 milioane de persoane afectate. Boala pulmonară interstițială asociată sclerodermiei afectează 2,5 milioane de persoane, iar fibroza pulmonară – pentru care avem cea mai recentă aprobare – afectează 5 milioane de persoane”, a mai spus Farnaz Marzban.


Pacienții din România au acces la toate tratamentele respiratorii disponibile în Europa? 


„Da, din fericire. Echipa Boehringer Ingelheim are o foarte bună colaborare cu autoritățile din România, motiv pentru care pacienții au acces la aceste tratamente, dar nu trebuie să pierdem din vedere subiectul decontărilor și al accesului pe piață în țările europene. Decontarea și accesul la tratamente este, încă, un subiect fierbinte pe agenda europeană. Chiar de curând, Federația Europeană a Industriilor și Asociațiilor Farmaceutice (EFPIA) a publicat un studiu ce a analizat 39 de state europene și 160 de medicamente inovatoare. Studiul a relevat că timpul de acces la tratament, de la momentul punerii pe piață până la decontare, variază destul de mult de la o țară la alta. El s-a îmbunătățit semnificativ în această zonă medicală. Avem în prezent circa 511 zile de la momentul aprobării până ce pacientul începe tratamentul. Ca să facem o comparație, în Germania acest interval este de 133 de zile, dar în România el este de 899 de zile. După cum vedeți, sunt diferențe majore între țările europene, iar problema este delicată în România. Pentru noi, asta înseamnă că mai avem încă multe de făcut. În România există diverse bariere precum prețul, sau bugetul de decontare, dar industria farmaceutică locală este deschisă unei colaborări cu autoritățile pentru a găsi cele mai bune soluții în beneficiul pacienților, pentru a face tratamentele disponibile mai repede”, a mai zis Farnaz Marzban.

Ce este Boehringer Ingelheim

Boehringer Ingelheim, compania farmaceutică bazată pe cercetare, susține de peste 130 de ani dezvoltarea de medicamente inovatoare de uz uman și veterinar. Boehringer Ingelheim este una dintre cele 20 de companii de primă importanță din industria farmaceutică, fiind deținută de familia Boehringer de la începuturi până în prezent. Zi de zi, aproximativ 50.000 de angajați creează valoare, inovând în cele trei domenii de afaceri ce privesc produsele farmaceutice umane, sănătatea animală și producția biofarmaceutică pe bază de contract. 

Responsabilitatea socială este ceva firesc în cadrul companiei Boehringer Ingelheim. De aceea, compania este implicată în proiecte sociale, cum ar fi inițiativa „Îmbunătățirea sănătății”/ “Making more Health”. Boehringer Ingelheim promovează, de asemenea, diversitatea forței de muncă și beneficiază de diferitele experiențe și abilități ale angajaților săi. În plus, în toate acțiunile companiei, atenția se îndreaptă către protecția mediului și durabilitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel