1 mai, ZI SPECIALĂ pentru cuplul Ceauşescu. Marius Marinescu: Respectau toate tradiţiile. În '89, sărbătoare dublă

Fostul senator Marius Marinescu a povestit cum s-au cunoscut Nicolae şi Elena Ceauşescu chiar de 1 mai, dar şi despre un plan al fostului dictator. 

"Este o sărbătoare în plină interdicţie, defilează poliţia, jandarmii, elicopterele, noi  nu avem voie să ieşim din casă. Am noroc că am o mică curte cu familia, şi putem face un grătar şi să ne amintim de vremurile dinainte de '90. Azi se împlinesc 81 de ani de când cea mai puternică femeie din era comunistă a fost aleasă miss UTC. Chiar pe 1 mai 1939 defila în faţa regelui Carol al II-lea, model de dictator pentru Nicolae Ceauşescu. Ceaşescu, la 1 mai 1989, sărbătorea 2 evenimente. Pe de o parte 1 mai muncitoresc, şi ştiu bine asta, pentru că eram director în cadrul primăriei Bucureşti şi răspundeam de organizare. În acelaşi timp, Ceauşescu sărbătorea şi 50 de ani de când o cunoscuse pe Elena Ceauşescu, pentru că s-au cunoscut chiar la acea petrecere din 1 mai 1939, la o petrecere câmpenească. 

Ea a fost votată miss UTC cu nişte cărţi poştale. Atunci s-a legat idila dintre ei. Ceauşescu, şi în memoria acelor evenimente, dorea ca la coada Lacului Morii să mute cartierul Primăverii, după modelul colinelor de aur de la Moscova, ca să stea demnitarii. La fel voia şi Ceauşescu. 

După evenimentele organizate, acea defilare şi elogiile aduse de artişti şi oamenii muncii, Ceauşescu mergea cu familia şi respecta toate tradiţiile. Ziua muncii era dedicată în special muncitorilor, aşa se sărbătorea la noi încă din 1890.", a declarat Marius Marinescu la Antena 3.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel