EXCLUSIV  1 decembrie, ziua luptei împotriva SIDA. Rolul lui Freddie Mercury

Descriere foto:

Monica Dan, director de programe la ARAS, a explicat de ce 1 decembrie a fost aleasă ca 'Ziua internațională de luptă împotriva SIDA'.

Una dintre întrebările la care ne-a răspuns directorul de programe de la ARAS a fost legată de considerentele care au făcut ca Ziua Mondială de luptă împotriva SIDA să coincidă cu Ziua Națională a României.

”Atunci când au fixat această zi au avut în vedere apropierea zilei în care a decedat Freddy Mercury, pe 24 noiembrie. Într-un fel, el a fost un standard al luptei împotriva HIV, pentru că el a fost un om care s-a luptat cu mult curaj cu boala lui. A fost un om curajos care a vorbit despre boala lui și, într-un anume fel, a atras atenția prin propria sa celebritate asupra acestei probleme și a condus la mobilizarea resurselor pentru gestionarea acestei epidemii care, în ziua de astăzi, a început să-și piardă din importanță în multitudinea de probleme care afectează lumea întreagă, dar și țările separat”, a precizat Monica Dan.

”Infecția cu HIV a început să intre cumva într-un con de umbră încet, încet, pentru că pe de o parte este victima succesului său, mobilizarea asta extraordinară  care a existat în domeniul infecției cu HIV a dus la scăderea numărului de îmbolnăviri noi la scară mondială (...)” a mai explicat Monica Dan.

Ce se întâmplă în România cu lupta împotriva infecției cu HIV dar și alte informații despre problemele legate de această luptă, puteți afla din interviul de mai jos:

VIDEO


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24