1 Decembrie paradă. Cioloș, în mijlocul protestatarilor. Cum a fost filmat

Cioloș
Cioloș

Dacian Cioloș a mers la parada de 1 Decembrie din București.

La un moment dat, a ajuns în mijlocul protestatarilor. Evident, nu a huiduit, doar a stat de vorbă cu mai mulți dintre ei, printre care și celebrul Marian Ceaușescu. Acesta din urmă i-a luat chiar un interviu în timp ce transmitea LIVE pe Facebook. Iată ce au discutat Dacian Cioloș și Marian Ceaușescu:

În acest context, amintim că Dacian Cioloş a afirmat, în mesajul său transmis de Ziua Naţională, că e timpul să lăsăm în urmă "ruşinea şi suferinţa" şi să ne eliberăm de sentimentul neputinţei, în timp ce fostul prim-ministru Victor Ponta evocă în mesaj figura bunicului său, care în 1917 a plecat din armata austro-ungară pentru a se alătura celei a Regatului României, mesaje fiind adresate şi de alţi foşti demnitari cum ar fi Vasile Dîncu, Gabriel Oprea, Raluca Prună sau Adrian Ţuţuianu.

"România s-a născut din speranţă, dar prin suferinţă. România există pentru că bunicii şi străbunicii noştri au crezut că sacrificiul lor merită făcut. Pentru noi şi pentru cei care ne vor urma. Am păstrat, din păcate, suferinţa ca pe o justificare a vieţii noastre cotidiene, cu toate că sacrificiul lor a fost făcut tocmai pentru ca noi să nu mai suferim, pentru ca generaţiile care vin să nu mai sufere, ci să trăiască în demnitate. Azi, 1 Decembrie, nu este doar ultima zi a unui veac împreună. Este prima zi a unui nou drum împreună, ştergând suferinţa din sufletele noastre şi trăind cu încredere şi demnitate. România a apărut prin sacrificiul soldaţilor români care nu au apucat să îşi vadă visul cu ochii. România a apărut prin dedicarea, munca şi aspiraţiile unor oameni de stat care au crezut că merităm ceva mai bun. Pentru visul lor, mulţi dintre ei au pierit în închisorile comuniste. Am supravieţuit unor dictaturi nemiloase. Am trecut printr-o revoluţie sângeroasă pentru care nu a plătit nimeni până astăzi. Am avut mineriade, politicieni prinşi la furat care au avut neruşinarea să se compare cu mari oameni de stat. Dar astăzi este timpul unui nou început. Este timpul să reconstruim România împreună", afirma Dacian Cioloş.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel