EXCLUSIV  1 Decembrie la Buzău. Gestul politicienilor interziși

Prefectul Buzăului, Aurelia Mitrea, a decis să-i reducă la tăcere pe mai marii reprezentanți ai județului chiar de Ziua Națională a României.

A fost pentru prima dată în istoria României când primarul și președintele Consiliului Județean au primit interzis la discursurile de 1 Decembrie.

Chiar și așa, politicienii au găsit o modalitate de a fi aproape de buzoieni: au participat la paradă și au transmis discursurile pe Facebook.

"Dragi buzoieni, deoarece mi s-a interzis de doamna prefect să vorbesc astăzi, de Ziua Națională a României, în cadrul oficial, sunt bucuros și onorat să vă adresez câteva cuvinte cu această ocazie. 1 Decembrie 1918 a fost unul dintre momentele astrale din istoria acestui neam. Acum 98 de ani, Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia proclama unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului la Ţara-Mamă. Ca români, spiritul acelei unităţi, nu al dezbinării, ar trebui să ne însoţească zi de zi, nu doar la momente festive, nu doar de Ziua Naţională.

Ar trebui să purtăm Tricolorul în suflet, clipă de clipă, ar trebui să construim punţi, nu să le distrugem. Fie ca tot ceea ce urmează în istoria acestui neam, cu ajutorul secular al Armatei şi Bisericii, să fie mai bun pentru acest popor atât de încercat şi, în ultima perioadă, prea divizat. La mulţi ani, România! La mulţi ani, buzoieni!", a transmis primarul Constantin Toma.

De asemenea, Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean, a transmis, tot pe Facebook, un mesaj.

"Ziua Nationala a Romaniei este o sarbatoare speciala pentru toti romanii, ziua in care celebram unirea provinciilor romanesti! Natiunea romana nu poate fi puternica decat prin unitatea ei, prin refacerea increderii si prin redescoperirea patriotismului, a mandriei de a fi romani! La multi ani, romani! La multi ani, Romania!", a scris Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean.

Nu în ultimul rând, deputatul Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău, a scris câteva rânduri pe Facebook. Amintim că Marcel Ciolacu este fiul unul militar de carieră și a fost crescut de mic în spiritul respectului pentru țară și haina militară. Comandorul în retragere Ion Ciolacu a fost unul dintre aviatorii de seamă pe care i-a dat Buzăul de-a lungul vremii, iar pentru faptele sale a fost răsplătit cu cea mai înaltă distincție a Aviației Române "Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene". Fost pilot militar, a adunat în cei aproape 30 de ani de carieră militară aproape 5000 de ore de zbor pe diferite tipuri de avioane.

"Zilele trecute am stat de vorbă cu un militar întors din Afganistan. Ocazie ce mi-a adus aminte din nou despre ceea ce obişnuia să îmi spună tatăl meu, fost pilot militar: patriotismul se vede în sacrificiul fiecăruia dintre noi, în puterea de a fi aproape de cei din jurul nostru şi de a-i înţelege.

1 Decembrie este sărbătoarea tuturor românilor, este simbolul unităţii noastre, momentul de început al libertăţii depline, momentul cel mai important al istoriei noastre. Pentru că fiecare dintre noi poartă în sinea sa dragostea faţă de ţară şi faţă de semenii săi.

Eu cred în puterea sacrificiului şi a schimbării în bine. Dacă putem schimba un om, putem schimba o familie. Dacă schimbăm o familie, atunci putem schimba un cartier. Şi dacă schimbăm un cartier, putem schimba un oraş. Atunci când reuşim să schimbăm un oraş, putem schimba un judeţ. Iar dacă putem schimba un judeţ... atunci putem schimba o ţară! Asta înseamnă pentru mine să fii patriot! Să îndrăznim să credem în România! La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!", a scris deputatul PSD.

Interzis la discursuri

Alocuţiunile au fost rezervate în acest an doar comandantului Garnizoanei Buzău, dr. general maior Lucian Foca, şi prefectului judeţului, Aurelia Mitrea, pentru ca evenimentul să "nu lase loc interpretărilor politicianiste". Aceasta a spus că a dispus schimbările privind susținerea discursurilor după apariția în presă a informaţiilor că urma să le permită să urce pe scenă pentru a vorbi buzoienilor doar generalului Foca și prim-vicepreşedintelui PNL Teodor Atanasiu.

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

Mai multe imagini în galeria foto de mai sus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel