1 Decembrie. Iohannis, mesaj-cheie înainte de alegeri

Klaus Iohannis i-a invitat pe români să participe la dezbatere, la campania electorală şi la alegerile parlamentare.

'Se întâmplă ca în acest an Ziua Naţională să ne găsească în mijlocul campaniei electorale. Participarea este unul dintre pilonii democraţiei, iar alegerile sunt cel mai puternic mecanism pe care cetăţenii îl au la dispoziţie pentru a decide viitorul ţării lor. Aşa că vă invit să participaţi la dezbatere, la campanie, la alegeri!', a spus şeful statului la recepţia oferită la Palatul Cotroceni de Ziua Naţională.

El a subliniat că este firesc să existe polemici, controverse şi dispute, mai ales într-o perioadă de competiţie electorală.

'Cu toţii facem parte din această naţiune. Înainte de a fi de stânga sau de dreapta, suntem români şi vrem ce e mai bine pentru România. Indiferent de care parte vă veţi afla la aceste alegeri, indiferent pe cine susţineţi, indiferent dacă cei pe care îi sprijiniţi şi în care v-aţi pus speranţa vor câştiga sau nu competiţia electorală, nu uitaţi că alegerile sunt pentru şi despre România. Am mai spus-o: personal, nu ştiu un mijloc mai bun de a aduna societatea decât în jurul unei ideal comun', a subliniat şeful statului.

[citeste si]

'România are acum marea şansă de a-şi exploata oportunităţile rezultate din stabilitatea ei politică, din orientarea sa indiscutabilă către valorile europene şi nord-atlantice. Este un moment aparte şi avem responsabilitatea să-l înţelegem foarte bine pentru a face cea mai bună alegere. Indiferent cine va câştiga scrutinul de săptămâna viitoare şi cum va arăta noul Guvern, România nu trebuie sa se abată de la acest drum pe care şi l-a câştigat cu mari sacrificii, prin tranziţii dureroase. El poate părea ireversibil sau de la sine înţeles, dar vedem lesne cum retorica extremistă, populistă a devenit foarte prezentă în societăţi cu o democraţie mult mai veche şi mai consolidată decât cea a României. Ca atare, este esenţial ca respingerea fermă a discursului anti-european sau xenofob, păstrarea încrederii cetăţenilor în politicile comune şi în valorile occidentale să rămână obiectivele noastre prioritare', a afirmat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel