1 Decembrie. Bădălău: Este o condiţie necesară

Niculae Badalau Sursă FOTO: Agerpres
Niculae Badalau Sursă FOTO: Agerpres

Centenarul pe care-l aniversăm este un moment de aducere aminte, dar şi promisiunea unui nou început, adică obligaţia pe care o avem de a construi şi dezvolta România, de a crea o societate în care să fie mai multă prosperitate şi mai puţină sărăcie şi în care fiecare tânăr să-şi poată atinge potenţialul în interiorul graniţelor ţării, spune ministrul Economiei, Niculae Bădălău.

"O naţiune este pe atât de puternică pe cât este de prosperă, pe atât de demnă pe cât ştie să-şi respecte simbolurile şi pe atât de unită pe cât ştie să se bucure la momentele aniversare. Visul României Mari a fost un vis de unitate, de libertate, de bunăstare. În acelaşi timp, a fost şi visul unui trai mai bun şi mai decent pentru românul simplu, pentru omul a cărui viaţă avea nevoie reală de îmbunătăţiri şi care-şi dorea să simtă că ţara îi aparţine cu adevărat şi lui. A fost visul unei societăţi mai corecte şi mai echitabile, bazată pe alte raporturi de putere decât cele ale epocilor din trecut, al unei societăţi libere, demne şi curajoase. A fost visul unei ţări dornice să-şi ocupe cât mai repede locul pe care ştia că-l merită în Europa şi în lume", a scris ministrul, pe Facebook.

El a subliniat că din 1918 şi până în prezent s-au făcut progrese majore, iar "aceste reuşite ne obligă la o datorie de onoare şi recunoştinţă faţă de înaintaşii noştri".

"Români excepţionali au făcut cinste ţării noastre, iar societatea, poporul şi naţiunea s-au transformat radical. Trebuie să oferim, astăzi, respectul tuturor celor care au făcut posibilă această nouă realitate, de la marile generaţii ale perioadei interbelice, de la cei care au avut de suferit de pe urma oricăror excese, indiferent dacă au fost de dreapta sau de stânga, de la cei care s-au sacrificat la Revoluţie, până la cei care au participat în mod activ la transformarea României în ultimii 28 de ani, până când ţara noastră a ajuns aşa cum o ştim acum: un aliat loial şi ferm al NATO şi un stat care, în doar o lună de zile, va conduce vreme de şase luni destinele Uniunii Europene într-un context internaţional complex", a mai menţionat Bădălău.

Promisiunea unui nou început

"Toate aceste lucruri nu înseamnă decât că Sărbătoarea Naţională de 1 Decembrie ne obligă să lucrăm mai mult şi mai hotărât pentru generaţiile care vor urma. Atunci când spun că Centenarul reprezintă promisiunea unui nou început mă refer la obligaţia pe care o avem de a construi şi dezvolta România, de a crea o societate în care să fie mai multă prosperitate şi mai puţină sărăcie, în care fiecare tânăr să-şi poată atinge potenţialul în interiorul graniţelor ţării, o societate în care să revalorificăm sensul unor cuvinte precum: 'demnitate', 'patriotism', 'credinţă' sau 'curaj'. Avem obligaţia de a construi o societate în care românii să trăiască unii alături de ceilalţi, uniţi şi încrezători în viitor. Avem obligaţia să construim o ţară mai bună!", a notat şeful de la Economie.

Niculae Bădălău a mai făcut referire la transformările prin care a trecut economia românească şi a subliniat că aceasta este "un indicator al puterii unei ţări, al prosperităţii unui popor şi un factor generator de securitate naţională şi chiar de unitate naţională".

"Avem nevoie să ne recâştigăm încrederea"

"Economia românească a trecut şi ea prin numeroase transformări în această perioadă. Au fost transformări profunde şi complicate, însă un aspect rămâne fundamental: economia este şi va fi un indicator al puterii unei ţări, al prosperităţii unui popor şi un factor generator de securitate naţională şi chiar de unitate naţională. Avem nevoie să ne recâştigăm încrederea unii în ceilalţi şi să acceptăm că doar împreună, în unitate, cu înţelegere şi bună-credinţă, putem genera mult mai multă bunăstare pentru mai mulţi români, decât dacă am fi într-o eternă competiţie, în care totul este un joc cu sumă nulă: ce câştigă o parte reprezintă pierderea alteia.

Hotărârea de a urmări îndeplinirea unor obiective ce ţin de dezvoltarea ţării şi a societăţii este o condiţie necesară pentru ca promisiunea acestui viitor mai bun să fie îndeplinită! La mulţi ani, România! Bucură-te astăzi, la 100 de ani de la momentul celei mai mari reuşite, şi fii convinsă că cele mai bune timpuri ale tale se află în faţă, iar cele mai frumoase momente abia vor urma! La mulţi ani, dragi români! Priviţi cu încredere, credinţă şi optimism spre viitor!", a transmis Bădălău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel