Zegrean: Este cea mai mare realizare de la Decebal încoace

Augustin Zegrean/ Foto Agerpres
Augustin Zegrean/ Foto Agerpres

Actuala Constituţie este foarte modernă, pentru că a permis aderarea României la NATO şi UE, a declarat, vineri, la Suceava, preşedintele Curţii Constituţionale (CCR), Augustin Zegrean, care a contribuit la redactarea Constituţiei din 1991, revizuită în 2003.

"Am scris această Constituţie şi istoria ne-a confirmat că este o Constituţie bună pentru că, sub această Constituţie, România a aderat la NATO şi UE. Aderarea României la UE o consider cea mai mare realizare a românilor de la Decebal încoace. Prima mare realizare a fost ocuparea Daciei de către romani, pentru că atunci a venit lumea civilizată peste noi şi acum s-a întâmplat același lucru. Şansa noastră este aceasta: cu Europa înainte!", a spus Augustin Zegrean.

În opinia preşedintelui CCR, Constituţia din 1923 ar fi valabilă şi astăzi pentru că "spunea tot ce trebuia spus", fiind cea care a stat la baza actualei Constituţii adoptate în 1991. Preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, i s-a decernat vineri titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Ştefan cel Mare" Suceava, pentru promovarea universităţii sucevene pe plan naţional şi internaţional. După festivitatea de decernare a acestui titlu, Zegrean a susţinut o prelegere privind evoluţia ideii de constituţionalitate la români. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel