Scandalul la Vatican. Preoţi pedofili, în conclavul care îl alege pe Papă

Alegerea noului Papă se pare că este mai complicat decât se pârea la un moment dat. Descuțiile cardinalilor nu au stabilit o dată oficială a conclavului din cauza absenţei a 12 membri cu drept de vot. De asemenea un scandalul e pe cale să izbucnească, după ce un ONG din Roma susţine că printre cardinalii din conclav se află şi clerici care au molestat copii.

Prima zi de discuţii cu privire la conclav s-a terminat fără stabilirea unei date oficiale pentru alegerea succesorului Papei Benedict al XVI-lea. În timp ce sistemul de alegere a Papei se va desfăşura în secret, credincioşii şi-au exprimat deja preferinţele pentru favoriţii la tronul Vaticanului, scrie Antena 3.

 În timpul reuniunilor cardinalilor, o organizaţie nonguvernamentală din Roma a susţinut o conferinţă de presă pentru a avertiza că un grup de cardinali din conclav sunt acuzaţi că au molestat copii.

 David Clohessy, preşedintele asociaţiei: "Prezenţa lor vizibilă în alegerea noului Papă pătează acest proces. Este dificil, cred eu, pentru catolici şi, mai ales, pentru victime să aibă încredere în acest proces ştiind că mulţi dintre cei implicaţi sunt compromişi din punct de vedere moral".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel