Oamenii refuză să recunoască victoria lui Trump. Proteste MASIVE în SUA

Proteste de amploare pe întreg teritoriul Statelor Unite după victoria lui Donald Trump. 

Cu începere de marți seară, manifestanții au ieșit în stradă la anunțul rezultatului alegerilor, în special în fața Casei Albe. Cel puțin o persoană a fost rănită la Oakland, în California, unde au fost sparte vitrine ale unor magazine și au fost incendiate mai multe tomberoane. 

Mii de manifestanți s-au adunat miercuri seară pe întreg teritoriul Statelor Unite pentru a protesta față de victoria neașteptată a republicanului Donald Trump la prezidențialele americane, scrie Agerpres.

"Avem o voce!", se putea citi pe pancartele mai multor sute de tineri manifestanți care s-au adunat în fața Casei Albe, la Washington, pentru o seară de veghe la lumina lumânărilor pe o vreme ploioasă, denunțând opiniile rasiste, sexiste și xenofobe, în opinia lor, ale lui Donald Trump.

"Oamenii au dreptate să le fie frică", a declarat unul dintre organizatori, Ben Wikler, anunțând participanților că au ieșit pe străzi manifestanți în întreaga țară. "Nu suntem singuri", au strigat unii dintre tinerii adunați în fața Casei Albe.

În California, elevi de liceu și studenți și-au părăsit cursurile și au improvizat manifestanții în campusuri. La Los Angeles, s-au adunat câteva sute în fața primăriei orașului pentru a scanda că Donald Trump "nu este președintele meu!".

La Portland, în Oregon, au protestat, potrivit presei locale, vreo 300 de persoane care au blocat temporar circulația, în timp ce altele au dat foc drapelului american.

În Pennsylvania, sute de studenți de la universitatea din Pittsburgh au defilat pe străzi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel