Meleșcanu, „Jocuri de putere”: Este altceva când războiul bate la ușă

Teodor Meleșcanu, candidat la președenție, a fost invitatul lui Rareș Bogdan, miercuri seara, la emisiunea „Jocuri de Putere” de pe Realitatea.

Prezidențiabilul Meleșcanu a vorbit despre campania sa electorală și obiectivele pe care le are ca viitor președinte al României.

„Am profilul de prezidențiabil cel mai pronunțat, știu ce vreau să fac și cum trebuie să fac”, a declarat acesta.

Teodor Meleșcanu a spus că are trei priorități, și anume „funcționarea statului român, modernizarea Constituției-reducerea mandatului președintelui și crearea unei alt fel de relații între premier și președinte”.

„Trebuie să existe o relație normală, o colaborare deschisă”, este de părere fostul șef SIE.

Întrebat cine greșește în relația tensionată dintre Traian Băsescu și Victor Ponta, Teodor Meleșcanu consideră că „e greu să te pronunți din afară, dar o parte din vină o au amândoi”.

Obiectiv: turul al doilea și scaunul de la Cotroceni

„Eu mă bat să intru în turul II”, dar, în cazul în care nu va reuși, Meleșcanu va vedea pe cine va susține, în funcție de ofertele câștigătorilor primului tur.

„Sunt programe de prim-miniștri. Nu avem confruntări directe, ca lumea să ne poată vedea cum putem vorbi”, a explicat acesta.

Citește și: MELEȘCANU la „Jocuri de Putere”: În mandatul meu au fost făcuți 3 ofițeri acoperiți

„Lui Ponta îi lipsește experiența. Este un politician tânăr, energic, cu o carieră foarte rapidă, dar are nevoie de experiență. Domnul Iohannis este un bun primar de oraș în provincie, are o imagine bună, dar este altceva să administrezi un oraș, și altceva să administrezi o țară când războiul bate la ușă”, susține Teodor Meleșcanu.

În privința „războiului care bate la ușă”, acesta a declarat că se referă la pericolele externe, precum evenimentele din Ucraina, situația din Spania și Marea Britanie sau la teroriști.

„Mi se pare că experiența mea în materie de politică externă este principalul meu atu”, a spus candidatul la președenție.

Acesta a încheiat că, „indiferent de situație, voturi voi lua sigur”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel