Comisiile de buget, finanţe şi de muncă au decis majorarea salariilor personalului din sănătate şi învăţământ

vot parlament maini ridicate
vot parlament maini ridicate

Salariile personalului din sănătate şi învăţământ vor crește în medie cu 15 %. Amendamentele au fost adoptate de deputații comisiilor de buget, muncă și finanțe.   

Preşedintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaţilor, Adrian Solomon a anunțat că prin amendamentele la OUG 20/2016 adoptate de deputaţi salariile din Educaţie şi Sănătate vor creşte, în medie, cu 15%.

El a anunţat că marţi comisiile de resort se reunesc din nou pentru a da un raport.

Ne-am pronunţat doar pe anumite amendamente. Când am ajuns la anexe au apărut nişte diferenţe între ceea ce se susţinea de către o parte şi alta. Până mâine dimineaţă (marţi - n.r.) trebuie să ne lămurim şi noi, să vedem care sunt cu adevărat grilele cele mai corecte, care asigură acea creştere medie pentru sănătate şi pentru educaţie de 15% în medie. Asta înseamnă că la unii din sistem vor creşte salariile mai mult, la alţii mai puţin, dar, per total, mai mult de 15% acest buget nu poate în acest moment să susţină.

Specialiştii noştri vor analiza aceste grile cu cei de la Ministerul Muncii şi Ministerul de Finanţe (...) pentru a face o lege care să se aplice. Nu trebuie să minţim lumea, a spus Solomon la finalul şedinţei Comisiilor reunite de muncă şi buget de la Camera Deputaţilor.

Impactul asupra bugetului

Potrivit acestuia, în urma dezbaterilor s-a observat că impactul, atât pentru Educaţie cât şi pentru Sănătate, ar fi în jur de 300 milioane de euro. Aleşii au aprobat un amendament referitor la sistemul sanitar, care prevede că, 'începând cu 1 decembrie 2016, sporurile şi alte drepturi salariale specifice activităţii se vor calcula prin raportare la salariul de bază.

Un alt amendament adoptat prevede că, 'începând cu data de 1 ianuarie 2017, salariile de bază ale personalului din învăţământ existente în plată la data de 31 decembrie 2016 se majorează în medie cu 15%, conform normelor metodologice elaborate de Ministerul Educaţiei şi aprobate prin Hotărâre de Guvern, în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a legii de aprobare a ordonanţei'. Totodată, angajaţilor din sistemul de asistenţă socială li se vor mări salariile în medie cu 15%, potrivit unui alt amendament adoptat, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel