Toader acuză ANP, eliberare deținuți: Informație eronată!

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a susţinut joi că sindicaliştii din Adminstraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) au furnizat o informaţie falsă privind punerea în libertate a unui număr de 1.200 de deţinuţi. 

”Cei de la sindicat v-au dat o informaţie absolut eronată, (...) pentru că pe data de 7 noiembrie aveam un document (...) oficial de la ANP cu faptul că au fost eliberaţi 650 de deţinuţi, ca urmare a Legii recursului compensatoriu. (...) Dar în 650 intră şi cei 529 eliberaţi în prima zi şi nu cumva să-i adăugaţi pe cei eliberaţi în prima zi cu 650, că sigur vă dă mai mult. Am cerut directorului ANP, am vorbit şi astăzi cu dânsul, îmi trimite oficial un comunicat astăzi şi dumneavoastră, dacă nu vă supăraţi, nu ar trebui să daţi drumul la informaţii de natură să genereze o anumită preocupare, să nu zic temere, fără să o verificaţi, (...) pentru că faceţi un rău opiniei publice”, a declarat Toader, la ieşirea de la şedinţa CCR în cadrul căreia a prezentat punctul de vedere al Guvernului cu privire la cererea preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, de a se constata conflictul juridic între Guvern şi DNA în cazul "Belina".

”Întrebați pe cine a inițiat legea”

Ministrul Justiţiei a subliniat că era obligat să pună în aplicare prevederile unei legi care a intrat în vigoare, chiar dacă nu el a fost iniţiatorul.

”Întrebaţi-i pe cei care au iniţiat legea, întrebaţi-i pe cei care au schimbat sensul, natura juridică a recursului compensatoriu din vocaţie la liberare condiţionată la zile considerate efectiv executate, întrebaţi aşadar pe cine a iniţiat de ce nu a fundamentat legea, de ce nu a făcut studiu de impact (...). Indiferent cine ar fi ministrul Justiţiei, când o lege intră în vigoare trebuie să o aplice”, a explicat Toader.

”Atunci ar fi fost rău: lipsire de libertate”

În opinia sa, faptul că au fost puşi în libertate şi câţiva deţinuţi care nu îndeplineau condiţiile este regretabil, dar eroarea poate fi explicată prin volumul mare de muncă.

”Au fost trei de la Giurgiu care, din eroare, au fost puşi în libertate, iar la scurt timp au fost reîncarceraţi. Doi aveau o săptămână sau două de făcut în continuare şi altul avea vreo trei săptămâni. (...) Sigur, dacă vreţi, din punctul meu de vedere, e regretabil faptul, dar volumul de muncă, presiunea şi celelalte sunt atât de mari, încât se poate greşi. Mai rău ar fi fost dacă cumva, în loc să le dea drumul cu trei zile mai devreme, i-ar fi ţinut trei zile mai mult în detenţie. Atunci ar fi fost foarte rău, pentru că s-ar fi numit lipsire de libertate”, a precizat ministrul Justiţiei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel