Plafonarea prețului la GAZE. Cîțu: NU vor plăti toată factura în această iarnă

Foto: Guvernul României
Foto: Guvernul României

Florin Cîțu, premierul României, a făcut astăzi noi declarații de presă cu privire la plafonarea prețului la gaze. 

Premierul Florin Cîțu a detaliat ce s-a discutat astăzi în ședința de Guvern cu privire la plafonarea prețurilor la energie. 

”Am discutat despre Ordonanță, în primă lectură, despre compensarea prețului la energie și gaze și am avut o discuție foarte bună în ședința de Guvern de astăzi. Am mandatat Ministerul Muncii, Ministerul Energiei și Ministerul Finanțelor să vină cu o formă finală. Aș vrea să fie completată forma și schema cu soluții pentru compensarea clienților non-casnici. Până acum am vorbit de clienții casnici. Aș vrea să vorbim și de clienții non-casnici, în special IMM-uri. Aici e nevoie de cele trei ministere. Ministerul Muncii trebuie implicat că e vorba de compensarea consumatorului casnic și vrem să facem acest lucru cât mai simplu. Tot în ședința de Guvern de astăzi am avut discuții despre plafonarea prețului la gaze. Am introdus această temă în dezbaterea din Guvern. Sunt mai multe variante la care ne gândim, dar am vrut să avem și această variantă și căutăm cele mai bune soluții pentru această perioadă în care prețurile au crescut, mai ales la energie și gaz, pentru consumatorii casnici și non-casnici. (...) Venim cu soluții pentru această iarnă. În special consumatorii casnici și non-casnici nu vor plăti toată factura în această iarnă. Soluțiile le avem, trebuie doar să vedem care este soluția cea mai simplă ca oamenii să nu trebuiască să completeze tot felul de formulare și așa mai departe. În ceea ce privește plafonarea la gaze, vreau să ne uităm la această soluție, dar pentru mine este important să nu distorsionăm foarte mult piața pentru că în momentul când introduci o astfel de măsură distorsionezi piața și motivația de a investi dispare pentru companii. Măsura trebuie să fie cât mai puțin invazivă în piață”, a declarat Florin Cîțu. 

Economistul Adrian Câciu afirmă că explozia preţului la gaze pe bursă, la peste 300 de lei MWh, este cauzată de Bursa de la Viena, dar şi că acest lucru se va simţi şi mai rău în timpul iernii, dacă nu se iau măsuri concrete. 

CITEȘTE AICI MAI MULTE: EXCLUSIV  Prețul la gaze a explodat. Câciu, avertisment: ”Se vor TRIPLA”. Lovitură pentru români

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel