Dezastru la Therme București. Afacere de fițe cu mari semne de întrebare - SONDAJ exclusiv

Aproape 22% din proiectul iniţial al Therme, în sumă de 29,5 milioane euro, a fost finanţat prin ajutor de stat, ceea ce înseamnă că statul a suportat 6,6 milioane euro, din contribuţiile cetăţenilor. Reprezentanţii Therme precizează că valoarea totală a investiţiei, în momentul finalizării ei, în decembrie 2015, a fost extinsă la 50 milioane euro, iar valoarea anunţată de Finanţe era cea prevăzută în proiectul depus în 2013.

Investiția în Therme București este realizată de A-HEAT GROUP AG, concern cu societăți în portofoliu care au o istorie de peste 80 de ani cu sediul la Viena, lider la nivel mondial în domeniul soluțiilor energetice industriale. "În Germania, acolo unde a fost dezvoltat prima oară conceptul Therme, toate aceste proiecte sunt susţinute de comunităţile locale sau de Ministerul de Finanţe, prin ajutoare de stat", a adăugat CEO-ul A-HEAT GROUP AG.

În acest context, DC News i-a cerut mai multe explicații profesorului Mircea Coșea despre ajutorul de stat. Acesta a spus că ajutorul de stat fie că ne referim la bani, terenuri, fie că ne referim la facilități fiscale, firma în cauză primește ceva. Ajutoarele de stat se dau în regim foarte strict, scopul lor fiind crearea unor locuri de muncă, dezvolarea unor zone, utilizarea unor surse, însă, trebuie subliniat că la Therme Bucureşti se creează puține locuri de muncă. 

Procedura ajutoarele de stat ar trebui să fie mai transparentă pentru a afla de ce unii primesc și alții nu.

Therme Bucureşti este un centru de distracții, nicidecum unul de tratament, care se adresează publicului din București și nu concurează cu marile astfel de investiții din străinătate. Profesorului i se părea mai logic ca statul să dea ajutoare pentru crearea unor astfel de centre în stațiuni turistice, stațiuni balneare. 

Clienții fiind din Capitală, guvernul dă bani unei firme străine care să scoată profit de la bucureșteni. Îl ajută să construiască o afacere privată, un fel de mall, un centru de distracție, așa cum nu s-a întâmplat la multe alte investiții private care vizau distracția bucureștenilor. Este și incorect că acest centru de distracție se luptă pentru cotă de piață cu centre de distracție care nu au primit ajutor de stat.

Turiști din străinătate?

Profesorul Mircea Coșea spune că poate există promisiunea că Therme Bucureşti va atrage turiști din străinătate. Întrebarea este, dacă există această promisiune și dacă în baza ei s-au dat ajutor de stat, firma va plăti dacă nu vor fi aduși turiști din afara țării? Este greu de crezut că Therme Bucureşti va concura cu străinătatea.

Profesorul Mircea Coșea ne-a mai declarat un lucru extrem de important: ungurii au un astfel de centru, la granița cu România, care trăiește datorită turiștilor din țara noastră. Așadar, vă invităm să răspundeți la sondajul de mai sus pentru a vă spune punctul de vedere cu privire la Therme București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel