Cezar Corâci a fost suspendat din funcția de președinte UGIR, după ce a efectuat o schimbare de 180 de grade în relația cu FMI și cu guvernul. Telefonul de serviciu i-a fost de asemenea confiscat de către UGIR, care a restricționat accesul la fostul lider. Critic constant al politicilor economice ale premierului Boc, Cezar Corâci era perceput ca un om al Opoziției, ceea ce atrăgea nemulțumirea unei părți a patronatelor.
Unii colegi ai săi au început să conteste calitatea dlui Corâci, în ianuarie 2011, când mai multe organizații patronale membre UGIR-1903 au trimis o scrisoare deschisă premierului Emil Boc, prin care anunțau că mandatul conducerii a expirat în iulie 2010, iar Cezar Ioan Corâci nu va putea să participe la discuțiile cu FMI, din aprilie-mai. O misiune a Fondului Monetar Internațional, evaluează, pentru prima data, între 27 aprilie - 9 mai, noul acord de tip preventiv cu România, împreună cu echipe ale Comisiei Europene și Bancii Mondiale.
Corâci a participat la discuțiile cu Fondul, vineri, după care sâmbătă, la Antena 3, a anunțat că România va avea o creștere industrială de 6 la sută, ceea ce se va reflecta într-o creștere de 2 procente a PIB. Prezent în studio, Nicolae Bănicioiu, deputat USL, a contestat cifrele și l-a întrebat pe Corâci dacă are acordul patronatelor pentru a schimba poziția precaută față de autorități, îmbrățișând punctul de vedere guvernamental. Corâci a susținut validitatea prognozelor FMI. Se pare că Ioan Cezar Corâci nu avea nici acceptul de a participa la negocieri, nici de a face anunțuri despre aceste discuții, în numele UGIR.
Citeşte şi:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu