Crima din Centrul Vechi. Reconstituirea

Foto: libertatea.ro
Foto: libertatea.ro

Reconstituirea uneia dintre cele mai odioase crime din București scoate la lumină lucruri greu de imaginat.  Patronul restaurantului Eden din Centrul Vechi şi-a ucis asociatul în persoana lui Nicușor Stanciu,   lovindu-l de mai multe ori în cap cu ciocanul, a ascuns cadavrul sub podeaua de la etajul localului de pe strada Gabroveni, iar patru zile mai târziu a incendiat imobilul turnând substanţe inflamabile peste cadavru, potrivit procurorilor.

Procurorii au pus în mișcare acţiunea penale împotriva lui Vasile Văduva, pentru omor. Ulterior, cercetările au fost extinse, Vasile Văduva fiind cercetat şi pentru distrugere prin incediere şi profanare de cadavre, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Anchetatorii prezintă modul în care Vasile Văduva l-ar fi ucis pe Nicuşor Stanciu, asociatul său de la restaurantul Eden din Centrul Vechi al Capitalei.

"Din probele administrate până în prezent a rezultat că, pe fondul unui conflict spontan, la data de 13.06.2014, în jurul orelor 15:00, în timp ce se afla în imobilul situat pe str. Gabroveni nr. 16, inculpatul Văduva Vasile l-a lovit în mod repetat, cu o intensitate deosebită, cu un ciocan, pe asociatul său, victima S.N., la nivelul capului, provocând în acest mod decesul acestuia. În zilele următoare comiterii faptei, inculpatul a acoperit cadavrul cu un material textil şi l-a introdus într-un sac din plastic, iar apoi l-a ascuns sub podeaua din lemn, într-o cameră de la etajul imobilului, la baza unui stâlp de rezistenţă. Ulterior, în noaptea de 17/18.06.2014, întrucât cadavrul intrase în stare de putrefacţie şi exista pericolul să fie găsit de alte persoane, Văduva Vasile a incendiat imobilul turnând substanţe inflamabile peste cadavru", arată procurorii.

Citește și: Ucis și incendiat de partenerul de afaceri în Centrul Vechi

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a lui Vasile Văduva pe o durată de 30 de zile.

Vasile Văduva a fost dus vineri la locul crimei, unde le-a arătat ofiţerilor de la Omoruri cum l-a ucis pe Nicuşor Stanciu, asociatul său de la restaurantul Eden din Centrul Vechi al Capitalei.

Vasile Văduva  a recunoscut că şi-a ucis asociatul şi a afirmat în faţa anchetatorilor că îşi regretă fapta.

Există ipoteza că autorul a dat foc restaurantului, în mod intenţionat, pentru ca trupul celui decedat să ardă şi să creeze impresia unui deces în incendiu, iar cadavrul nu a fost observat de pompierii care au făcut cercetarea la faţa locului din cauza faptului că peste trupul victimei s-a răsturnat o mare cantitate de moloz.

Ancheta a demarat în urma unei sesizări din partea fiului lui Nicușor Stanciu, care a sesizat faptul că la 15 iunie tatăl său a dispărut de la domiciliu şi nici nu a mai răspuns la telefoanele mobile, acestea fiind închise.

Citește și: Interviu cu un expert în criminologie. De ce oamenii ucid. "Răspunsul vă va frapa"

După ce, timp de zece zile, dosarul a fost tratat ca un caz de dispariţie, au apărut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar fi victima unui omor.

Astfel, în 25 iunie, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus preluarea cercetărilor şi au fost delegaţi pentru anchetă atât poliţişti de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, cât şi de la Serviciul de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române.

Trupul carbonizat al lui Nicuşor Stanciu a fost descoperit joi, într-un apartament situat deasupra restaurantului Eden din Centrul Istoric al Capitalei, care a ars în noaptea de 17 spre 18 iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel