Anca Dragu acuză PSD și UDMR că încalcă Constituția României

Foto: Facebook Anca Dragu
Foto: Facebook Anca Dragu

Anca Dragu, președintele Senatului, a reacționat, după decizia BPR de a nu vota moțiunea depusă de USR PLUS și AUR.

Anca Dragu, președintele Senatului, spune că PSD și UDMR încalcă Constituția României:

„Eu vreau să revin la comunicatul pe care l-am văzut astăzi de la Curtea Constituțională și care spune foarte clar că trebuie să continue această moțiune de cenzură (n.r. moțiunea USR PLUS și AUR). De altfel, faptul că unii dintre colegii din BPR, respectiv UDMR și PSD, au votat în continuare împotriva continuării parcursului moțiunii depuse de USR, ne arată că ei în continuare încalcă Constituția.

Vă repet, scrie foarte clar în comunicatul Curții Constituționale, nu e niciun drept de tăgadă, deși am văzut tot felul de explicații care mai de care mai halucinante. Cred că ar trebui să facem grupuri din acestea de lectură, să lecturăm împreună anumite texte din Constituție și din deciziile Curții Constituționale“, a precizat Anca Dragu, președintele Senatului.

Moțiunea USR PLUS - AUR nu se supune la vot. Moțiunea PSD, citită joi și votată săptămâna viitoare

Conducerile celor două camere ale Parlamentului au decis, cu doar 9 voturi „pentru” și 16 abțineri, că moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR nu va fi dezbătută și citită până la publicarea motivării Curții Constituționale a deciziei privind conflictul dintre Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură.

În schimb, s-a stabilit că moțiunea de cenzură a PSD intră în procedură parlamentară, respectiv joi, de la ora 14.00, va fi citită, iar pe data de 5 octombrie va fi dezbătută și votată. În acest context, amintim că PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”. Sorin Grindeanu făcuse apel către cei care „se întreceau în a nu respecta regulile să fie de acord” cu dezbaterea și votarea rapidă a moțiunii PSD.

Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că parlamentarii formațiunii vor vota moțiunea de cenzură a PSD.

Conflictul dintre Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură a fost judecat de Curtea Constituțională a României (CCR), marți, la trei zile după Congresul PNL, în care a fost ales președinte premierul în funcție, Florin Cîțu.

Conflictul juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament a fost sesizat de Guvern și a vizat modul în care Parlamentul a declanşat moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR împotriva Cabinetului Cîțu. Guvernul a acuzat că nu au fost respectate procedurile în privinţa semnăturilor şi a înştiinţării Executivului în ziua depunerii documentului în Parlament (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel