Ingrediente
600 gr varză murată, 4 buc ceapă, 60 ml ulei, 15 gr legume deshidratate, 600 gr carne tocată amestec vită-porc, 4 linguri pline cu sos de roşii cu ardei, 150 gr orez, 200 gr smântână grasă, cimbru, piper, sare – după gust.
Cum se prepară
Varza murată se taie mărunt, se stoarce bine şi se pune într-o cratiţă. Adăugăm 1 crenguţă mică de cimbru, apă cât să o acopere şi se pune la fiert până se înmoaie, vezi și bucataria-romaneasca.ro. Orezul se fierbe în apă cu sare, piper şi legume deshidratate. 1 cană de orez = 3 căni de apă.
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei, când devine sticloasă se adaugă carnea. Condimentăm cu piper, sare şi cimbru – după gust. Adăugăm sosul de roşii cu ardei, apa ( 50 ml) şi lăsăm să fiarbă la foc mic până scade sosul (maxim 30 minute).
Într-un vas termorezistentaşezăm un strat de varză, 1 strat de carne, 1 strat de orez şi ultimul strat de varză. Deasupra adăugăm smântâna şi presărăm cimbru proaspăt. Se dă la cuptor, la foc mic, cca 40 minute.