DCNews Lifestyle Lapte de bou. Rețeta veche, perfectă și-n perioada postului!

Lapte de bou. Rețeta veche, perfectă și-n perioada postului!

Sursa foto: captură video Digi24

Ingrediente

4 căni seminţe de dovleac, decojite
1 litru apă/lapte
1 praf sare

Cum se prepară

Lapte de bou cu felii de mămăligă. Apa/laptele se fierbe. Între timp, seminţele de dovleac se prăjesc la cuptor şi se macină până se obține o făină fină. Făina se adaugă în apa clocotită (sau în laptele clocotit), potrivit retete.unica.ro.

Lapte de bou cu felii de mămăligă. Se amestecă, până când se obţine o pastă groasă, se adaugă sare şi se mai fierbe la foc mic pentru încă 10 minute. Se servește cu felii de mămăligă.

Vezi și: Șuberek dobrogean, rețeta originală. Gust de neînlocuit!

Plăcintă dobrogeană. Cea mai simplă rețetă. Mănânci și nu te mai saturi de ea!

Știri similare din categoria Lifestyle Vezi toate articolele