DCNews Lifestyle De ce să adaugi albuș în maioneză. Toți bucătarii fac asta. Habar nu aveai cât te ajută

De ce să adaugi albuș în maioneză. Toți bucătarii fac asta. Habar nu aveai cât te ajută

Dacă vrei să nu ți se mai taie niciodată maioneza, adaugă două ingrediente în rețeta ta: un praf de sare de lămâie și o linguriță de albuș.

Dacă însă ai tăiat-o, nu face greşeala să o arunci şi să te apuci de alta. Un truc rapid pentru a repara maioneza tăiată este să adaugi peste compoziție două linguri de apă fierbinte, apoi să amesteci ușor. Adaugă prima lingură de apă clocotită și amestecă, iar dacă ingredientele nu s-au omogenizat, abia apoi pune-o și pe a doua.

Maioneza tăiată poate fi salvată și prin adăugarea unui gălbenuș de ou, însă trebuie să ai mare grijă la cum îl incorporezi în compoziție.  Să fie la temperatura camerei.

Vezi și: De ce să ții carnea cinci secunde deasupra tigăii, înainte de-a o prăji. Secretul bucătarilor profesioniști 

De ce să pui oțet în piure. Trucul magic al bucătarilor chefi. Rezultat fabulos!

Știri similare din categoria Lifestyle Vezi toate articolele