Traian Băsescu, urmărit penal într-un nou dosar. Ioana Preda, prima declarație

TRAIAN BASESCU
TRAIAN BASESCU

Fostul președinte Traian Băsescu este urmărit într-un nou dosar penal, redeschis la cererea Parchetului General, potrivit Antena 3. 

Abuz în serviciu contra persoanei

Jurnalistul Adrian Ursu a transmis informația în emisiunea "Sinteza Zilei". Faptele din dosar sunt din perioada în care Traian Băsescu era Primar General al Primăriei Capitalei și se referă la retrocedarea către americanul Nicholas Jordan a unei proprietăți. Concret, Traian Băsescu este acuzat de abuz în serviciu contra persoanei. 

Instanța a admis, în 27 aprilie, la cererea Parchetului General, legalitatea și temeinicia ordonanței din 30 martie 2015 a PÎCCJ și a confirmat redeschiderea urmăririi penale sub aspectul infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

NUP în 2010

Dosarul a fost redeschis la Judecătoria Sectorului 5 la cererea Parchetului General, după ce în 2010 a fost închis cu neînceperea urmăririi penale (NUP) pentru că fapta ar fi fost prescrisă. Tiberiu Nițu a constatat acum că fapta nu s-a prescris și a fost redeschis dosarul. 

Evacuarea în 2013, casa demolată

Persoana care a făcut plângerea în dosar se numește Ioana Preda, care a declarat, la "Sinteza zilei", că este evacuată de doi ani. "Prea mult nu mă încălzește, decât că se face dreptate. Retrocedarea a fost semnată de primarul Băsescu către Nicholas Jordan. Prima plângere am făcut-o în 2008-2009", a spus denunțătoarea lui Traian Băsescu. 

Întrebată cât de grea a fost ziua în care a fost evacuată, Ioana Preda a răspuns: "Doamne Ferește, cât de grea a fost ziua aceea, dar cât de grele au fost zilele de atunci până acum". Ea a spus că nu mai credea că se face dreptate în România. Ioana Preda nu a avut avocat, a umblat singură la toate instituțiile și a formulat singură toate plângerile. "Am avut sentimentul de neîncredere, nu înțelegeam, nu-mi venea să cred că s-a decis redeschiderea dosarului", a spus Ioana Preda despre momentul în care a citit decizia Judecătoriei Sectorului 5. Apartamenul în care aceasta locuia a fost demolat. 

Ioana Preda a precizat că l-a cunoscut pe doctorul Nicolae Minciulescu, proprietarul locuințelor primite de Nicholas Jordan de la Primăria Capitalei. Ioana Preda a precizat că a contestat identitatea lui Jordan, iar funcționarii Primăriei Capitalei au încercat s-o convingă că Nicholas Jordan era proprietarul, deși așa cum a subliniat, îl cunoștea personal pe adevăratul proprietar. 

"Să-i fie rușine. Nu pleacă nimeni de pe Pământ până nu plătește tot ce a făcut" este mesajul Ioanei Preda pentru Traian Băsescu.

PÎCCJ a cerut instanței confirmarea redeschiderii urmăririi penale într-un alt dosar în care este vizat Traian Băsescu, la plângerea lui Corneliu Vadim Tudor, privind răpirea jurnaliștilor în Irak. În acest caz, Judecătoria Sectorului 5 are termen de judecată în 13 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel