Urmărește emisiunea live


Profesor universitar reintră în politică după 12 ani. Care e motivul

Profesorul universitar Romeo Ciobanu, de la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi, a decis să reintre în politică, după o pauză de 12 ani, nemulțumit fiind de clasa politică actuală.

Romeo Ciobanu, care s-a retras din viața politică în 2004, s-a înscris în filiala ieşeană a ALDE.

'Am decis să reintru pentru faptul că situaţia politică şi economică a ţării este cumva similară cu ceea ce s-a întâmplat acum 20 de ani când am înfiinţat Alternativa României, în sensul că se constată un deficit foarte mare de specialişti în structurile executive şi legislative în care au pătruns foarte mulţi oameni care, în opinia mea, nu au expertiza necesară să ocupe astfel de posturi sau experienţa de a ocupa astfel de posturi', a spus Romeo Ciobanu, notează Agerpres.

Anunț important al liderului ALDE Iași

Senatorul Varujan Vosganian, liderul filialei ieşene a ALDE, a declarat că reintrarea lui Romeo Ciobanu în politică reprezintă 'un prilej de speranţă' şi totodată 'o oportunitate de a lega mediul politic de cel academic', mai ales că profesorul ieşean a predat mulţi ani şi a făcut cercetări la universităţi de renume din străinătate.

'Astăzi vom anunţa şi la Bucureşti. E o valoare simbolică. Faptul că astfel de oameni decid acum să reintre în politică este pentru noi un prilej de speranţă iar pentru noi, aici, la Iaşi, este o oportunitate de a lega mediul politic de mediul academic', a afirmat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, senatorul Varujan Vosganian.

Vosganian a declarat că în perioada următoare şi alte personalităţi ale lumii academice, şi nu numai, vor intra în partid. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel