Nume greu din PNL: Când domnul Isărescu încetează de a mai fi un domn

Radu Zlati, deputat PNL a spus că argumentarea lui Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, a atins o limită la care nu ar fi trebuit să se ajungă.

Totul după ce Mugur Isărescu nu a atacat doar Legea dării în plată, ci și pe inițiatorul ei: Daniel Zamfir.

"BNR (prin diverși reprezentanți ai acestei venerabile și respectate instituții) își permite să critice prima putere în stat: puterea legislativă. Și consideră că este normal să o facă, după modelul comportamental al societății românești. Și al fiecărei societăți democratice, de altfel – democrația presupune că, la nivel individual, fiecare cetățean are vocația de a critica oricare componentă a statului, deoarece – ghici ce? – tocmai acest cetățean reprezintă puterea într-un stat democratic, putere pe care el înțelege să o delege temporar către diverse instituții, dar la care nu renunță, de facto, nici un moment", a scris Radu Zlati pe blogul său într-un text unde se spune: 'CÂND DOMNUL ISĂRESCU ÎNCETEAZĂ DE A MAI FI UN DOMN'.

"Este BNR și reprezentanții/conducătorii BNR o instituție asupra cărora noi, parlamentarii, să nu ne putem îndrepta actul critic?

Spun toate acestea pentru că, recent, guvernatorul Isărescu a atacat în mod direct nu doar propunerea legislativă a unui coleg deputat, ci chiar persoana acestuia. Aducând ca argument (unul inconsistent, argumentarea ad personam a fost dovedită ca fiind nevalidă de vreo 2500 de ani) profesia și vârsta colegului Cătălin Zamfir pentru a distruge credibilitatea propunerii legislative numită Legea Dării în Plată, viticultorul Isărescu a coborât pe o treaptă a discuției care vulnerabilizează nu doar ținta, ci și, mai ales, atacatorul.

Din acest moment Isărescu și pentru faptul că cetățeanul Isărescu a coborât prea mult nivelul argumentării, atât dânsul ca persoană cât și și instituția pe care încă o conduce devin, cel puțin în ceea ce mă privește, o țintă. A criticilor, evident. Că doar nu vă închipuiați altceva", a mai notat deputatul PNL. Mai multe aici.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel