Cioloș dă cărțile pe față. ”Altfel nu văd de ce am mai face alegeri”

Premierul Dacian Cioloș a acordat un interviu pentru Agerpres. A vorbit despre viitorul său politic, realizări și necesitatea unui Guvern politic. 

Dacian Cioloș a afirmat că ”România are nevoie de o schimbare în modul de a face politică, că această schimbare nu o poate face un om şi că aceasta presupune ca acei oameni care o doresc să se implice. Eu mi-am asumat şi m-am implicat încă din noiembrie, asumându-mi acest rol de prim-ministru şi am spus atunci că, tocmai pentru a păstra credibilitatea abordării echilibrate a acestui Guvern, nu voi candida la aceste alegeri parlamentare. Asta nu înseamnă că nu mă interesează ce se va întâmpla la aceste alegeri parlamentare şi de aceea eu îi încurajez pe toţi cei care îşi doresc o schimbare în România, să o facă. Faptul că sunt deja prezenţi pe reţelele de socializare sau în spaţiul public, în general, e un lucru bun. Cred că această generaţie nouă, tânără, care îşi doreşte schimbarea în România, îşi asumă din ce în ce mai mult această dorinţă, nu doar în mod pasiv, ci şi în mod activ. Eu mi-aş dori să văd cât mai mulţi dintre aceşti oameni pe listele partidelor politice, care partide politice cred că trebuie să înţeleagă, măcar în ultimul ceas: credibilitatea lor ţine nu doar de discursurile şefilor partidelor, dar şi de programul pe care îl vor propune şi, mai ales, de listele pe care le vor propune. Deci, eu îi încurajez. Pot să-i asigur că nu rămân indiferent la ce se întâmplă în România şi ce se va întâmpla în România în perioada următoare. Pe de altă parte, cred că un om de stat trebuie, în primul rând, să fie consecvent cu el însuşi şi să nu mintă”.

Guvernul politic, normalitatea unei democrații

Întrebat dacă este de aceeaşi părere cu preşedintele Iohannis, că România are nevoie din toamnă de un guvern politic, Dacian Cioloş a răspuns, pentru Agerpres: ”Păi eu cred că într-o democraţie... altfel nu văd de ce am mai face alegeri. Alegerile au tocmai rolul de a stabili o majoritate în Parlament care apoi să propună şi să susţină un guvern. Atâta vreme cât acest guvern este emanaţia partidelor care au majoritate şi este susţinut de aceste partide, este un guvern politic”.

Între echilibru și situații de criză

Premierul a spus, întrebat de cea mai mare realizare, că trebuie să fim realiști pentru că nu putem vorbi de o mare realizare în zece luni. ”Obiectivul nostru a fost, în primul rând, de a menţine echilibrul, de a asigura condiţiile pentru continuarea trendului pozitiv al dezvoltării economiei din România şi de a începe anumite reforme pe care le-am şi anunţat atunci, la început. Pe parcurs au mai apărut şi alte crize pe care a trebuit să le rezolvăm şi nu doar punctual, ci chiar să lansăm anumite reforme, cum e în domeniul sănătăţii, în domeniul politicii de salarizare. În aceste domenii, conştienţi fiind că e nevoie de reformă, dar nu prevăzusem că într-un timp scurt am putea face anumite lucruri, însă am fost obligaţi să o facem”, a afirmat Dacian Cioloș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel