Ce spune Ordinul Arhitecților despre pasajul rutier de la Piața Presei

Un proiect „inutil funcțional și fundamental nociv în raport cu zona cea mai importantă a Șoselei Kiseleff, cea care leagă Piața Presei Libere cu Piața Arcului de Triumf”. Asta spune Ordinul Arhitecţilor din România despre pasajul rutier subteran de 18 milioane de euro pe care Primăria Capitalei vrea să îl construiască la Piaţa Presei Libere.

Reprezentanţii OAR accentuează asemănarea Bd. Kiseleff, din punct de vedere istoric, cu alte artere istorice europene (foto) precum Champs-Elysees - Paris, The Mall - Londra, Siegesalee - Berlin sau Andrassy Avenue - Budapesta. Arhitecţii evidenţiază faptul că deşi sunt probleme de circulaţie şi pe bulevardele occidentale, aici nu s-a pus niciodată problema construcţiei unor pasaje rutiere, având în vedere că valoarea lor istorico-simbolică ar exclude astfel de intervenţii, potrivit b365.ro.

Șoseaua Kiseleff va mutilată

„Poziționarea asimetrică a rampei pasajului și, mai ales, defrișarea masivă a vegetației înalte situate între Ștrandul Tlneretului și Piața Presei Libere, perturbă în mod grav începutul arterei și îi destabilizează profilul spațial ireversibil. Pe o lungime de câteva sute de metri, Șoseaua Kiseleff va mutilată ”, susțin reprezentanții OAR.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel