Bogdan Chirieac, pronostic crud în dosarul Referendumul. Avem un alt Dragnea

Înainte ca ÎCCJ să pronunțe sentința în dosarul Referendumul pentru Liviu Dragnea, i-am cerut analistului Bogdan Chirieac să facă un pronostic asupra rezultatului. De asemenea, să evalueze impactul unei decizii a magistraților și implicațiile politice.

"Opinia mea este că instanța va amâna sentința, din nou. Este de dorit un Liviu Dragnea în genunchi, obedient. Iar un verdict, oricare ar fi, dacă nu este cu executare, i-ar permite liderului PSD să se ridice în picioare. Probabil, un verdict se va da după alegerile parlamentare", a subliniat analistul politic.

Care ar fi impactul unei decizii asupra carierei politice a lui Dragnea?

Bogdan Chirieac a precizat că "Dosarul în care este acuzat și condamnat la prima instanță Dragnea este unul care îl onorează pe liderul PSD. În condiții normale, lumea liberă ar fi apreciat că Dragnea s-a zbătut să pună capăt cu doi ani mai devreme unui regim criminal pentru România, așa cum a fost regimul Băsescu. În niciun caz Liviu Dragnea nu poate fi acuzat vis-a-vis de ce spun judecătorii. Două concluzii triste pot fi trase după acest proces. Opinia publică nu conștientizează suficient ce s-a petrecut în 2012 și felul în care votul a 8,4 milioane de oameni a fost încălcat de forțe oculte. Astfel, aceeași opinie publică, inclusiv cei din PNL, nu semnalează aberația condamnării lui Dragnea. A doua constatare tristă este legată de comportamentul de acum al lui Dragnea. Din cauza acestui dosar, este un alt Liviu Dragnea. Atunci aveam un Dragnea care se opunea totalitarismului, astăzi avem  unul care pare dispus să vândă PSD. Odată cu aflarea verdictului, oricare ar fi acesta, cred că Liviu Dragnea are resurse să redevină om politic. Până la urmă, într-o asemenea situație, nimeni din afară nu e îndreptățit să-l judece. Nu e normal ca pentru o decizie politică să fii adus în ușa pușcăriei sau chiar aruncat după gratii, cum se întâmplă astăzi în România". 

Mesajul dnei Victoria Nuland legat de respectarea drepturilor omului s-ar putea referi la dreptul la vot și implicit la cazul Dragnea?

"Cred că sunt două planuri distincte. Declarația dnei Nuland a fost făcută in extremis, fiindcă în România se întâmplă lucruri care nu pot fi ignorate și atunci s-a dat acea declarație extrem de diplomatică. Nu cred că are legătură cu cazul Dragnea", a concluzionat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel