Băsescu vrea ridicarea capacității de reacție a Armatei

Preşedintele Traian Băsescu a fost prezent, joi, la bilanţul MApN pentru anul 2013. El a declarat că acţiunile agresive ale Rusiei faţă de Georgia şi Ucraina fac necesară o creştere a capacităţii de reacţie a Armatei Române, precizând că această măsură trebuie să devină un obiectiv esenţial al Ministerului Apărării.

"Dacă până acum prioritatea majoră a Armatei Române a fost îndeplinirea cu succes a misiunilor în afara teritoriului naţional, acum trebuie însoţită şi de obiectivul ridicarea capacităţii de reacţie a armatei. Nu pentru că ne-ar ataca cineva, dar când în estul şi nordul României se produc evenimente ce au dus la pierderi teritoriale de către un stat vecin în favoarea Federaţiei Ruse, asta nu poate lăsa fără reacţie politicienii şi Ministerul Apărării Naţionale", a spus Traian Băsescu, citat de romaniatv.net.

În consecinţă, s-ar impune alocări bugetare mai substanţiale pentru Armată la recitificarea bugetară şi un buget mai consistent în 2015.

"Nu putem spune că mai putem privi la incidentele din 2008, când Federaţia Rusă a ocupat Abhazia şi Osetia de Sud ca la nişte incidente izolate. Este clar că a fost Georgia în 2008, a urmat Ucraina în 2014 şi orice om politic sau strateg militar trebuie să-şi pună întrebarea «Ce sau cine urmează?» Că o fi Transnistria, că o fi Transnistria şi Republica Moldova, că urmează Ucraina de sud, de la Crimeea la Odessa şi gurile Dunării, sunt întrebări pe care oricine şi le poate pune", a continuat președintele.

"Impredictibilitatea Federaţiei Ruse ne obligă să analizăm variante şi posibilităţi de reacţie", a încheiat șeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel