Victoria aproape absolută a USL la locale va crea probleme actualului Guvern, privind împărțirea resurselor, consideră vicpreședintele PNL, Varujan Vosganian. Vremea raționalizării nu este deloc apusă, însă cartelele sunt tăiate acum cu o foarfecă nemiloasă, cu deficite și datorii, fiind totuși un bun prilej de maturizare, mai susține liberalul într-o postare pe blog, intitulată ”Problema USL după locale - familie mare, remuneraţie după buget, mică!”
În opinia vicepreședintelui PNL, Varujan Vosganiana, toate ”odraslele politice” ale USL care și-au consfințit victoria la alegerile locale nu ar trebui să ”înghită în sec din lipsă de daruri”, ci se impune a se maturiza și a învăța să ”rânduiască dumicații”, pentru a ajuta un Guvern care nu dispune de suficiente resurse financiare.
”Niciodată în istoria politică a românilor o bucurie atât de mare nu a fost însoţită de o îngrijorare pe măsură. Am un prieten căruia nevasta i-a născut tripleţi. Nu ştia ce să facă mai întâi: să se bucure de aşa un belşug de odrasle sau să se neliniştească la gândul că tustrei copilaşii trebuie îngrijiţi, hrăniţi şi îmbrăcaţi deopotrivă. Ce face un preşedinte de consiliu judeţean care îşi iubeşte ţinutul şi vrea să-şi merite voturile? Lustruieşte clanţele cancelariilor guvernamentale după bani. Ce face un primar destoinic ? Foloseşte toate prilejurile pentru a face rost de bani de la Guvern. Până aici lucrurile curg într-o anumită normalitate. Ce te faci, însă, când în loc de un preşedinte de consiliu judeţean, Guvernul are, drept odrasle politice, 36 de preşedinţi ? Ce te faci că numărul primarilor care au candidat sub siglele partidelor guvernamentale şi vor să fie destoinici depăşeşte două mii ? Ca să nu mai vorbim că mulţi dintre ei – după ani de amară opoziţie în care singurul lucru pe care l-au primit de la Guvern a fost blidul cu fasole şi ciolan oferit de generalul Oprea la Ministerul Apărării, sub straşnica ispită de a lepăda USL şi de a trece la democraţi ( ?!) ori la progresişti ( !?!) – privesc acum Guvernul ca pe o mană cerească…Cum poţi să-ţi iubeşti odraslele fără să le pui pâinea pe masă ? Cum să le ajuţi să nu le fie frig fără să le dai veşminte? Cum să le opreşti suspinele fără o tolbă de zaharicale? Chiar mai greu, cum să le convingi nu doar să înghită în sec din lipsa de daruri, dar nici măcar să nu mai suspine după ele?”, remarcă Vosganian.
”Nu e nimic peiorativ în ce am spus despre odrasle. Într-un fel sau altul, suntem cu toţii copiii democraţiei. N-am avut, încă, timp să ne maturizăm. Avem, acum, un bun prilej. Când eram copil, aveam pâinea pe cartelă. Fiecare dintre noi avea un sfert de pâine neagră. Când o primeam, după amiază, era caldă şi bună. Mâncam jumătate din coltucul meu doar în drumul de la brutărie până acasă. A doua zi mi se lipea, flămând, burta de spinare ori priveam cu jind către cei mai răbdători. După aceea am învăţat să rânduiesc dumicaţii şi mi-am dat seama că lăcomia nu mă ajuta să iau mai mult de la alţii ci tot de la mine, cel de a doua zi”, adaugă Varujan Vosganian, apreciind că vremea raționalizării nu a trecut, ci doar a îmbrăcat o altă formă.
”Trebuie să învăţăm să fim o mare familie nu numai între noi, dar şi cu noi, cei de mâine şi de poimâine. Şi, vrem ori nu vrem să recunoaştem, într-o anumită măsură, vremea cartelelor n-a trecut. Atâta ai, atâta mănânci. Numai că ele nu se mai decupeaza cu foarfeca, aşa cum făcea bunicul meu pe muşamaua din bucătărie, ci se taie cu o foarfecă mai nemiloasă, cu deficite şi datorii, după care nu doar trebuie să rabzi, dar ele mai trebuie şi plătite”, mai scrie Varujan Vosganian.
Considerându-i drept ”fii vitregi” pe reprezentații partidelor aflate până nu de mult la putere, vicepreședintele PNL apreciază că ”împreună cu acest nou Guvern şi cu marea sa familie (...) trebuie să începem să vorbim şi despre cum se dospeşte, nu doar despre cum se mănâncă pâinea. Care, vorba poetului, fie cât de rea, tot mai bună-n ţara mea. Ţara asta a mea, ca la nimenea”, conchide el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News