Cea mai mare suprafață cultivată cu plante modificate genetic din România se găsește în județul Timiș. Măsoară peste 700 de hectare și este cultivată cu porumb modificat genetic.
Viorel Solomie, consilier în cadrul Direcției Agricole Timiș, a declarat că două societăți din Gătaia cultivă porumb modificat genetic pe o suprafață de 779 de hectare, potrivit opiniatimisoarei.ro.
"Porumbul este tratat cu Monsanto Mono810 și are condiții speciale. Trebuie spus că acest porumb modificat genetic este mai rezistent la diferite erbicide și dăunători, dar nu afectează în vreun fel pe cei care îl consumă", a spus Viorel Solomie.
Modificarea genetică, benefică
Valeriu Tabără, fostul ministru al Agriculturii, susține că modificarea genetică a porumbului este un lucru benefic, date fiind atacurile dăunătorilor.
"Anul acesta este un atac formidabil al unui dăunător care atacă porumbul. Este de-a dreptul alarmant ce se întâmplă. E un dăunător care a stat la baza aflatoxinei de anul trecut, pentru că aflatoxina se află în mucegaiul din cereale și furaje. Atacul dăunătorului nu poate fi eradicat, decât prin organisme modificate genetic", a arătat Valeriu Tabără.
Întrebat dacă organismele modificate genetic afectează în vreun fel sănătatea celor care le consumă, Valeriu Tabără a răspuns că acestea "sunt povești".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu