Sri Lanka (VIDEO). Protestul de la casa președintelui la adresa blackoutului a devenit violent

Sursă foto: Twitter (@Kavinthans)
Sursă foto: Twitter (@Kavinthans)

Sri Lanka este afectată de o raționalizare impusă a energiei electrice, iar protestele izbucnite la adresa acestui fapt au devenit violente, fiind necesară intervenția poliției. 

Poliția din Sri Lanka a impus restricții de acces și a dat cu gaze lacrimogene asupra demonstranților care protestau împotriva penuriei accentuate de alimente, combustibili și energiei electrice în fața casei președintelui. Protestatarii agitați au năvălit prin baricadele poliției și au fost acuzați că au incendiat un autobuz joi seară, scrie BBC

Președintele Gotabhaya Rajapaksa a dat vina pe „elementele extremiste” pentru protestele din apropierea casei sale. Sri Lanka se află în mijlocul unei crize valutare care a paralizat economia.

Țara se confruntă cu întreruperi de curent de 13 ore, cu lipsa de combustibil, alimente esențiale și medicamente, iar furia publicului a atins un nou maxim.

Gazele lacrimogene au stârnit furia protestatarilor

Protestul din fața casei președintelui a început pașnic, dar participanții spun că lucrurile au devenit violente după ce poliția a tras cu gaze lacrimogene, tunuri cu apă și a bătut, de asemenea, oamenii prezenți.

Protestatarii au ripostat împotriva poliției, aruncând cu pietre. Vineri dimineață, poliția a arestat 45 de persoane, deși încă nu au fost făcute acuzații împotriva lor.

Demonstrațiile marchează o schimbare masivă a popularității lui Rajapaksa, care a ajuns la putere cu un câștig majoritar în 2019, promițând stabilitate și o „mână puternică” pentru a conduce țara.

Fără curent electric pentru mai mult de jumătate din zi

Sri Lanka a anunțat, începând de joi, întreruperi de curent de 13 ore la nivel național, iar mai multe spitale au suspendat operațiile de rutină după ce au rămas fără medicamentele esențiale pacienților cronici, pe măsură ce criza economică a insulei aflate în dificultate s-a adâncit, scrie Daily Sabah. 

Națiunea cu 22 de milioane de oameni din Asia de Sud se află în cea mai proastă situație economică de la independența obținută în 1948, situație declanșată de o lipsă acută de valută străină pentru a plăti chiar și cele mai esențiale importuri. Citește continuarea articolului AICI: Sri Lanka se confruntă cu un blackout de 13 ore. Spitalele au fost incapacitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel