Shell regretă achiziția de petrol rusesc. CEO van Beurden își cere scuze

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Compania petrolieră Shell își retrage poziția legată de achiziția petrolului rusesc și își cere scuze. 

Compania petrolieră Shell și-a cerut marți scuze pentru achiziționarea unui lot de petrol rusesc la preț redus și a anunțat că se retrage din schimburile comerciale rusești.

„Ca un prim pas imediat, compania va opri toate achizițiile de țiței rusesc. De asemenea, își va închide stațiile de service, operațiunile de carburanți pentru aviație și lubrifianți din Rusia”, se arată într-un comunicat.

Vineri, Shell a achiziționat 100.000 de tone metrice de țiței emblematic Urals din Rusia. Se pare că petrolul a fost cumpărat cu o reducere record, multe firme evitând petrolul rusesc din cauza invaziei neprovocate de către Moscova a vecinului său. Achiziția nu a încălcat nicio sancțiune occidentală. Citește articolul nostru pe acest subiect AICI

CEO spune că le ”pare rău”

CEO-ul Shell, Ben van Beurden, a declarat marți că erau „pe deplin conștienți de faptul că decizia de săptămâna trecută de a cumpăra marfă de țiței rusesc pentru a fi rafinată în produse precum benzina și motorina nu a fost cea potrivită și ne pare rău.”

Vorbind săptămâna trecută cu CNBC, Kuleba a lansat un atac usturător la adresa firmelor care încă fac afaceri cu Rusia, spunând că unele companii petroliere s-ar putea găsi pe partea greșită a istoriei.

„Lumea îi va judeca în consecință. Și istoria îi va judeca în consecință”, a spus el pentru Hadley Gamble de la CNBC.

Biden anunță unn embargou total pentru petrolul și gazul rusesc

"Petrolul rusesc nu va mai fi acceptat în porturile americane. Mişcarea are suportul Congresului şi, cred eu, a ţării. Poporul american susţine Ucraina şi cred că e deja clar că nu vom finanţa în vreun fel războiul lui Putin. Decizia e luată în consultare cu aliaţii noştri. Un răspuns unit la agresiunea lui Putin este ce ne-am dorit. NATO, UE şi aliaţii noştri trebuie să rămână uniţi. Înţeleg că mulţi dintre partenerii noştri europeni nu sunt în situaţia de a ni se putea alătura la aceste sancţiuni. SUA produce mai mult petrol la nivel domestic decât toate ţările europene la un loc. De fapt, suntem un mare exportator de energie. Deci putem face această mişcare, deşi alţii nu pot. Dar lucrăm îndeaproape cu aliaţii noştri la o strategie pe termen lung pentru a le reduce dependenţa de energie rusească. Azi rămânem uniţi în scopul nostru, să punem presiuni pe Putin. Dar vor fi costuri şi aici, în SUA. Am spus de la început că voi fi sincer. Apărarea libertăţii costă, şi ne costă şi pe noi. Democraţii şi republicanii înţeleg asta şi consideră că asta trebuie să facem”, a anunțat președintele Biden. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel