EXCLUSIV  Robert Negoiţă (PSD): "Au dispărut cu ştampila!"

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, povesteşte cum funcţionarii din minister au plecat care încotro şi cum secretarul de stat şi ministrul s-au zbătut să rezolve problema.

Invitat să spună cum a reuşit să rezolve trecerea Cinema Gloria de la Ministerul Culturii la primărie, Robert Negoiţă a zâmbit amar, mai întâi, a oftat, apoi a spus: "Nu ştiu de ce nu se poate la Cinema Favorit. Eu vă spun cum s-a putut la Cinema Gloria. A fost o chestiune infernală! Adică vorbeam de birocratizare, de dezbirocratizare, de centralizare, de descentralizare. Păi, există o ordonanţă, pe care trebuie să o respectăm. E lege, care spune că aceste clădiri, foste cinematografe, trebuie să treacă la administraţia locală. Haideţi să vă spun prin ce experienţă am trecut! Când am făcut cerere şi am hotărât cu ministerul să luăm cinematograful Gloria, să facem procesul verbal de predare-primire, Era în perioada în care ministru era domnul Dan Barbu, jos pălăria, şi secretar de stat era domnul Bogdan Stanoevici. Actorul. Jos pălăria pentru ambii! Nişte oameni extraordinari şi n-am să ratez nici o ocazie să le mulţumesc!!

În concediu cu ştampila

Încă sub imperiul amintirilor, vădit şocat, edilul povesteşte mai departe. "În acel moment, deci, de la RADEF au dispărut toţi! Ca-n codru! Şi-au luat unii concediu de odihnă, unii, concediu medical! Şi, când a trebuit să semnăm, nu am mai găsit pe nimeni! Dar au plecat cu ştampilă cu tot! Apropos! Că trebuie ştampilă. Şi ei ştiau că trebuie ştampilă! Noroc cu domnul Barbu, un om de mare caracter, şi, repet, toată stima, şi de domnul Stanoevici. Care, domnul Stanoevici, personal se ocupa de treaba asta, şi care a zis "Aţi plecat? Dar nu-i problemă! Că trebuie să fie cineva. Ah! Nu e nimeni? Mă ocup eu. Reprezint eu RADEF! Aaa! N-aveţi ştampilă? Fac duplicat!". A făcut duplicat, a venit dânsul şi a semnat în locul RADEF!".

[citeste si]

Studiu în noroi

Robert Negoiţă este de-a dreptul revoltat de situaţia de la Comisia de Patrimoniu. "Mă întrebaţi dacă s-au întors? Corect! Problema nu e că au plecat, problema e că s-au întors. După aia, s-a schimbat guvernul. Eu mi-am rezolvat problema ... Nu am răspuns niciodată de Ministerul Culturii, nu mi-am dorit asta. Dar, într-adevăr, să se întâmple lucruri în ministere ... Vă dau exemplu acum, la Ministerul Culturii. Este inadmisibil ce se întâmplă cu Comisia de Patrimoniu! Este inadmisibil! Şi la nivel regional, şi la nivel naţional! Este profund inadmisibil! Ne ţin blocaţi. Avem peste 60 străzi neasfaltate în sectorul trei. Ne-au blocat PUZ! Nu-mi dau aviz pentru PUZ pentru nişte aberaţii! Îmi solicită într-un mod cât se poate de nelegal să le fac eu treaba. Studiu! Păi, dar, unu, că durează ani de zile. Mi se pare profund incorect ca oamenii să mai stea în noroi până facem noi studiu."

Leagănul omenirii, în sectorul 3!

Negoiţă îşi spune oful, supărarea unui primar de sector. Aşa cum vede el situaţia, Robert Negoiţă se vede împiedicat să-şi facă treaba. "În zona aceea au descoperit leagănul apariţiei omenirii pe Terra! Adică sunt sit-uri arheologice! N-ai voie să mişti acolo, nu înţelegeţi?! Nu este treaba mea, ca autoritate locală, este treaba dânşilor să-şi rezolve problema! Adică, domne, strada nu poate să fie pe aici, că e sit arheologic! Când faci strada aici şi dai autorizaţie de construire pentru strada asta, dar pentru strada asta, vii să facem o discuţie la Ministerul Culturii, altfel, nu-mi blochezi tu mie PUZ de sector! Acel sit arheologic îmi afectează o stradă, poate, două, dar nu îmi blochezi tu toată dezvoltarea oraşului că ai tu nişte clădiri şi niste sit-uri, pe care bănuieşti că ar fi ceva pe acolo. Iar la ora asta, asta se întâmplă."

Cel mai mare incubator de afaceri din lume

Conform primarului Negoiţă, un incubator de afaceri stă la mâna celor de la Comisia de Patrimoniu. "Păi, vă spun, avem un proiect foarte mare. Încercăm să facem şi sper să şi reuşim cel mai mare incubator de afaceri din lume. La ora asta, cel mai mare e la Paris. Am avut chiar săptămâna trecută nişte reprezentanţi de la Paris, au venit în România şi am avut nişte discuţii privind incubatorul de afaceri. La dânşii sunt 30.000 metri patraţi. Dânşii mi-au spus că e cel mai mare incubator din lume. O să mă interesez. Al nostru e de 72.000 metri patraţi. Avem o hală. E hala Laminorul, pe care lucrăm la reabilitare. Păi, vreţi să vă spun?"

Gară lângă gară

Personaj pătimaş, Negoiţă vorbeşte cu patos în continuare. "La Ministerul Culturii le-am spus, vrem să facem zonă culturală, să ducem primăria, să facem o zonă sportivă, de stat, ce vă spun eu acum. Ştiţi ce mi-au dat răspuns de acolo? Că de ce nu facem gară! Vizavi de hala noastră, e gara! Zic şi eu. Ministerul Culturii vine să îmi spună mie, care propun acolo mall cultural, să îmi spună că de ce faci mall cultural, nu ar fi mai bine să faci gară?! Dacă dumneavoastră aţi înţeles ceva, poate îmi explicaţi şi mie. Că eu n-am înţeles nimic! În primul rând tu, ce treabă ai tu cu ce vreau să fac eu în casa mea? Ce treabă ai tu? Aaa, că să respect arhitectura, că să respect, ştiu şi eu, structura, că e proiectat, cine e proiectantul, că are valoare patrimonială, de acord, tot respectul, dar ce treabă ai să-mi spui destinaţia?! Fac nişte abuzuri incredibile! Incredibile! Inimaginabile! E adevărat, şi pe carenţă de legislaţie. De reglementare."

Calul din mijlocul pieţii

Caracalul nu mai este la modă. Pe loc de frunte a urcat Brăila, după puteţi să aflaţi din ce spune Robert Negoiţă. "Acum vreo trei săptămâni am avut întâlnire la Asociaţia Municipiilor cu reprezentanţii ministerului, au fost doi secretari de stat şi peste douăzeci de arhitecţi şefi din municipii şi consilii judeţene, pe care am discutat legea 50 şi legea 10. Un arhitect a adus în discuţie situaţia de la Comisiile de Patrimoniu. Doamne! Nu doar în Bucureşti ne lovim ... În toată ţara e nenorocire! Îşi bat joc! Ne-au spus de la Brăila, zice, domne, calul din intersecţie, din piaţa mare, e monument istoric. Ne-am chinut, s-au chinuit nu ştiu câţi ani cu Comisia de Patrimoniu să găsească o soluţie, să reabiliteze tot. Am dat cu compasul 100 de metri şi n-au refăcut pavajul. Au refăcut toată piaţa, mai puţin aia."

Comisiile care ruinează patrimoniul

Cea mai mare supărare a primarului sectorului 3, Robert Negoiţă, este că tocmai cei puşi să apere, ar proceda precum lupul paznic la stână. "Dacă astăzi se ruinează patrimoniul naţional, este din cauza Comisiilor de Patrimoniu, adică acele comisii care au ca obiectiv să salveze patrimoniul! Ele, acele comisii, sunt responsabile că, astăzi, patrimoniul este distrus!" În ciuda supărării, Negoiţă se străduieşte să comunice, să fie echilibrat. "Sunt probleme pe care să le identificăm. Şi nu doar să le identificăm, dar, haideţi să găsim şi soluţii la ele! Cărarea de a merge mai departe, de a progresa, de a face lucruri, trebuie să o identificăm împreună! Cam ce ar fi de făcut!", a conchis Robert Negoiţă.

Urmăriţi răspunsul:

Interviul integral în puteți urmări AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel