Potrivit unui Sondaj Avangarde realizat în București la comanda PSD la sfârșitul anului trecut, Partidul Social Democrat are prima șansă la alegerile locale, atât în ce privește rezultatul votului pentru Consiliul General cât și pentru ocuparea funcției de primar general al Capitalei.
Bucureștenii se declară mulțumiți de orașul în care locuiesc în proporție de 31%, în timp ce 67% se declară nemulțumiți, iar în ce privește participarea la vot, majoritatea spun că vor participa (62% cu siguranță, 25% probabil), și doar câte 5 procente spun că nu vor participa, sigur respectiv probabil.
Întrebați dacă agreează ideea ca viitorul primar să fie femeie, locuitorii Capitalei au răspuns pozitiv în proporție covârșitore (82%), în timp de doar 14% dintre cei intervievați au răspuns că nu. Acest aspect se regăsește de altfel și în intențiile de vot, pe primul loc figurând, la distanță mare de al doilea clasat, reprezentanta PSD Gabriela Firea, care ar fi votată de 30% dintre bucureșteni. Pe locurile următoare se clasează:
Traian Băsescu (MP) – 18%
Nicușor Dan (independent) – 17%
Cristian Bușoi (PNL) – 13%
Monica Macovei (M10) – 11%
Neculai Onțanu (UNPR) – 6%
Sorin Câmpeanu (ALDE) – 3%
Altul – 2%
În orice altă distribuție de candidați, sondajul măsurând mai multe variante funcție de candidații anunțați sau nu oficial ai celorlalte partide, Gabriela Firea se menține autoritar pe primul loc al clasamentului.
[citeste si]
În ce privește intenția de vot pentru Consiliul General, pe primul loc se află tot Partidul Social Democrat, cu un scor de 32%, urmat de PNL - 28%, ALDE - 7%, MP - 7%, M10 - 5% și UNPR 2%. Celelalte partide ar obține sub 1% dintre sufragii, însă candidații independenți ar aduna, în total, 14% din voturile exprimate.
Principalele probleme ale orașului identificate de locuitorii săi sunt, potrivit sondajului de opinie, curățenia (17%), traficul rutier (11%), starea drumurilor (10%), mijloacele de transport în comun (7%), parcurile și spațiile verzi (5%), lipsa locurilor de parcare (4%), poluarea (4%).
Sondajul a fost efectuat în perioada 16-22 decembrie, prin metoda interviurilor față în față, pe un eșantion de 1.004 persoane, reprezentativ pentru populația municipiului București, marja de eroare maxim admisă fiind de +/- 3,09%
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News