Japonia a reprodus prima bucată de carne sintetică / VIDEO

Japonia a reprodus prima bucată de carne sintetică  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Japonia a reprodus prima bucată de carne sintetică / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Cercetătorii din Osaka au reușit să printeze 3D prima bucată de carne sintetică.

Prima bucată de carne sintetică a fost reprodusă în Japonia. Pentru asta au fost combinate trei tipuri diferite de celule stem şi o imprimantă 3D. Cercetătorii de la Universitatea Osaka menţionează că deşi s-au folosit celule animale reale, pentru reproducerea cărnii nu s-a recurs la sacrificare.

Prin izolarea celulelor, oamenii de ştiinţă au organizat modul în care muşchii, vasele sangvine şi grăsimea ar trebui să fie aranjată.

Ulterior, ţesuturile au fost modelate sub forma unei fripturi. În viitor, cercetătorii cred că oamenii ar putea comanda o bucată de carne imprimată 3D după propriul gust şi preocupări de sănătate.

Până atunci însă ar putea trece mult timp întrucât Organizația pentru Alimentație și Agricultură nu are, în prezent, un cadru de reglementare pentru astfel de produse, scrie Publika.

Un hotdog mâncat poate REDUCE speranța de viață cu 36 de minute

S-ar putea să uiți de toppingul pentru hot dog după ce vei auzi următoarea veste: cercetătorii din domeniul sănătății de la Universitatea din Michigan au descoperit că dacă mănânci un singur hot dog ai putea să te lipsești de 36 de minute din viață, scrie CNN. 

În studiul lor, publicat luna aceasta în revista Nature Food, cercetătorii au analizat 5.853 de alimente din dieta SUA și le-au măsurat efectele în minute de viață câștigate sau pierdute.

Dietele bazate pe alimente procesate reduc calitatea vieții

"Am vrut să facem o evaluare bazată efectele benefice, dar și cele dăunătoare ale alimentelor din întreaga dietă", a declarat pentru CNN Olivier Jolliet, profesor de științe ale mediului și sănătății, autor principal al lucrării.

Echipa a venit cu un indice care calculează sarcina netă benefică sau dăunătoare pentru sănătate în minute de viață sănătoasă. Acest indice este asociat unei porții de alimente. Cercetarea se bazează pe un studiu numit Global Burden of Disease, care măsoară morbiditatea asociată cu alegerile alimentare ale unei persoane (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel