Ion Jinga nu mai este ambasador la Londra. Vezi motivul

Ambasadorul Ion Jinga a fost primit, joi, de secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite din New York,  pentru a-şi prezenta scrisorile de acreditare în funcţia de ambasador extraordinar al României la ONU.

Jinga a prezentat scrisorile de acreditare, arătând că "este o onoare şi un privilegiu să-şi reprezinte ţara pe lângă singura organizaţie internaţională globală", potrivit unui comunicat de presă emis de Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite.

Ban Ki-moon i-a urat bun venit lui Jinga şi a apreciat că provocările cu care se confruntă în prezent comunitatea internaţională necesită un efort sporit al diplomaţiei internaţionale, în centrul căreia se află ONU.

Citește și: Ambasadorul român la Londra acuză Daily Mail de manipulare și rasism

Sosirea la post a noului ambasador al României "are loc în cel mai bun moment posibil", odată cu adoptarea obiectivelor de dezvoltare durabilă pentru perioada 2015-2030 şi într-un an aniversar simbolic – 70 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei, potrivit aceleiaşi surse.

Într-o notă personală, secretarul general al ONU a remarcat experienţa diplomatică şi formaţia profesională anterioară a ambasadorului român, apreciind că "ambasadorii cu pregătire ştiinţifică înţeleg foarte bine sistemul ONU".

Ion Jinga a subliniat că România are o tradiţie remarcabilă în domeniul diplomaţiei, cu standarde profesionale înalte, stabilite de Nicolae Titulescu, care a ocupat de două ori postul de preşedinte al Ligii Naţiunilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 7 mai, decretul privind rechemarea lui Ion Jinga din postul de ambasador în Marea Britanie, după ce, pe 30 aprilie, a aprobat propunerea de numire a sa în funcţia de Reprezentant permanent pe lângă Oficiul ONU la New York.

Citește și: Câți români s-au dus în Marea Britanie, după ridicarea restricțiilor

Născut în 1961, Ion Jinga a fost numit ambasador în Marea Britanie în 2008.

Între 2003 - 2008 a fost ambasadorul al României în Belgia, după ce în 2002 - 2003 a activat în Centrala MAE, ca director general pentru Uniunea Europeană.

În anii 2000 şi 2001 a fost şef-adjunct de Misiune, apoi Însărcinat cu afaceri la Misiunea României pe lângă Uniunea Europeană.

A intrat în diplomaţie în 1992, după ce a fost şef Birou relaţii externe la Prefectura Argeş (1991 - 1992), inginer fizician la Institutul de Reactori Nucleari Energetici din Piteşti (1986-1991) şi profesor în Bucureşti.

A absolvit în 1986 Facultatea de Fizică, Universitatea Bucureşti şi în 1992 Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti şi este doctor în drept al Facultăţii de Drept a Academiei "Al.I.Cuza".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel