Ioana Constantin a marcat noul statut al Moldovei în cadrul UE, dar și comemorarea Independenței de la 1877 printr-o postare pe pagina sa de socializare.
”De 72 de ani, Uniunea Europeană a adus pacea în Europa. În timp ce criminalii de la Kremlin distrug de mai bine de 2 luni destine în Ucraina, statele europene și SUA au creat o solidaritate impresionantă pentru a-i ajuta pe ucrainieni. Pentru România, UE și NATO înseamnă garanția libertății, prosperității și securității.
E o mare bucurie că, în urmă cu câteva zile, R. Moldova a primit statutul de țară - candidată la UE. Românii de peste Prut trebuie să se bucure de libertate, pace și prosperitate ca noi toți. Destinul R. Moldova este numai alături de România în UE și sub scutul NATO.
Datoria tuturor statelor europene rămâne să apere democrația, libertatea, demnitatea umană, valorile creștine. UE, după 2 ani de pandemie și acum cu războiul atât de aproape, are obligația să asigure bunăstare și siguranță cetățenilor săi care așteaptă de la guvernele lor soluții economice imediate. Iar refugiaților care fug din calea războiului să le arătăm aceeași solidaritate.
Tot azi, pe 9 mai, să nu uităm că prin jertfa de sânge a Armatei Române era câștigată Independența în 1877. La mulți ani, Europa! La mulți ani, români!”, a scris Ioana Constantin pe pagina sa de socializare.
Parlamentul European a votat rezoluția în care solicită acordarea statutului de stat candidat la UE pentru Republica Moldova
„Parlamentul European salută depunerea de către Republica Moldova a cererii de aderare la UE la 3 martie 2022; invită instituțiile UE să acorde Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la UE, în conformitate cu articolul 49 din Tratatul privind Uniunea Europeană și pe baza meritelor, iar între timp să-și continue eforturile de integrare a acestei țări pe piața unică a UE și să intensifice cooperarea sectorială; invită Comisia să își finalizeze rapid evaluarea și să ofere Moldovei o asistență deplină pe parcursul acestui proces”, se arată în rezoluție.
Totodată, Parlamentul European solicită ca, în cadrul reuniunii Consiliului European din iunie, să se transmită un semnal politic clar și ferm cu privire la calea europeană aleasă de Republica Moldova. Citește continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu