Un fost angajat Facebook susţine că în vreme în care a lucrat în cadrul companiei a fost supusă unui management defectuos, la intimidare şi discriminare sexuală. Să lucrezi la Facebook, chiar şi pe bază de contract de colaborare, ar trebui să fie oportunitatea vieţii tale. Pentru aceasta a fost „cea mai toxică experienţă din viaţa sa”.
"În perioada în care eram colaborator, datoria mea era să aleg ce link-uri vor apărea în box-ul de „tendinţe” de pe Facebook pe partea din dreapta a newsfeed-ului utilizatorului. Zi de zi, mă plimbam printre sute de teme (sau „cuvinte cheie”) pe care Facebook mi le sugera ca fiind în tendinţe pe platformă. Apoi alegeam o poveste despre cuvântul cheie şi veneam cu un titlu şi o povestioară scurtă a ceea ce trebuia să apară în box-ul de tendinţe.
Acum puțin timp, a apărut pe Gizmodo un articol legat de faptul că angajații Facebook scoteau anumite știri din News Feed, dar un fost angajat Facebook, care a preferat să îşi păstreze anonimatul a explicat că nu s-a întâmplat niciodată asta și că problema reală era legată de un management defectuos combinat cu intimidare, favoritism și discriminare sexuală, ceea ce ducea la un mediu de lucru inconfortabil: „Angajații cu care lucram erau furioși, deprimați și lăsați fără drept de apel, în mod deosebit femeile”.
Ceea ce mi s-a părut cel mai distructiv era felul în care erau tratate femeile în echipă, acestea fiind rareori încurajate să vorbească. De asemenea, ori de câte ori raportam o problemă cu instrumentul Trending sau vreo discrepanță, revendicările mele erau respinse.
[citeste si]
Când un bărbat raporta aceeași problemă, era încurajat pentru asta și chiar se luau măsuri pentru rezolvarea problemei. Tăcerea era devastatoare! Am început să vorbesc din ce în ce mai puțin, până când am ajuns în punctul în care nu am mai raportat probleme sau erori întâlnite”, a explicat în continuare fosta angajată care îşi păstrează în continuare anonimatul, dar despre care ne dăm seama că este femeie, în urma celor povestite.
"Ori de cîte ori ne-am luat timp liber, ni s-au dat ture de noapte, ca o formă de pedeapsă. Am făcut mai mulți bani decât te-ai aștepta, ca jurnalist şi am câştigat recunoştinţă că lucrez la Faceook. Dar asta nu schimbă mediul toxic din echipa Trending”, se mai arată în cele povestite de angajată, conform The Guardian.
În plus, aceasta mai spune că, Facebook se bazează pe doar 10 surse de ştiri pentru a stabili dacă o informaţie are autoritate editorială. Subiectele sunt tratate diferit în funcție de persoana cu care se lucrează. Cât despre problema Twitter, anonima povestește că i s-a cerut clar să evite folosirea lui. De mai multe ori, curatorii au fost penalizați pentru folosirea Twitter în descrieri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News