Director SRI, contrazis. Adevărul despre agenții infiltrați ruși de pe teritoriul României

Colonelul în rezervă, Filip Teodorescu, președinte al Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere (ACMRR) din SRI, a declarat, duminică seară, în cadrul emisiunii "Realitatea Românească", moderată de Octavian Hoandră, că 29.000 de agenți infiltrați ruși se aflau pe teritoriul României, în anul 1990, și nu 2.000, precum afirmase fostul director al Serviciului Român de Informaţii, Costin Georgescu.

"Le transmit nu din cunoștințe proprii, că, sigur, m-am informat, chiar astăzi i-am mai abordat pe cei care știu problemele, deci nu din povestiri. Nici domnul Costin Georgescu nu are toate elementele. Deci nu era vorba de 2.000, ci de 29.000 de agenți identificați pe teritoriul României, în cursul anului '90 și anterior. Domnul general Caraman, primind informațiile, a încercat să le coroboreze cu domnul Virgil Măgureanu. Domnul Virgil Măgureanu i-a zis: "haideți să mergem la Moscova, să lămurim" (...) Nu au căzut la un punct (n.r - comun), s-a dus la Petre Roman.

Petre Roman nu știa nici el, câtă experiență avea el, de abia venit de la Politehnică. A rămas să discute și cu domnul președinte Ion Iliescu. Am aflat ulterior că s-ar fi făcut un demers la Moscova, nu spun cine, și se pare că au început retragerile. Nici nu era greu de identificat că au fost informații și sunt mulți dintre acești oșteni (vorbesc de cei sovietici). Sunt elemente că o parte din ei au fost cazați în niște cazărmi, în România (...) Stănculescu avea în mână toată armata după moartea lui Vasile Milea. Din păcate, l-au înlăturat pe Șeful Statului Major, l-au învinovățit și l-au obligat să tacă", a declarat Filip Teodorescu.

[citeste si]

Precizările făcute de colonelul în rezervă, Filip Teodorescu, vin în contextul în care fostul director al Serviciului Român de Informaţii, Costin Georgescu, a dezvăluit, în direct la Realitatea TV, implicarea Rusiei în deciziile care au fost luate la Bucureşti, în timpul evenimentelor din decembrie 1989.

Fostul director al Serviciului Român de Informaţii a explicat cum erau pregătite Rusia şi Ungaria să trimită trupe pe teritoriul României, în decembrie 1989.

"Cred eu că va trebui redeschis şi dosarul Revoluţiei. Multe elemente pe care le regăsim în mineriada din 13-15 iunie se găsesc şi la Revoluţie. Când trupele sovietice se regăseau pe Prut, când Ungaria s-a oferit prin ministrul de externe să trimită trupe în Transilvania şi să le trimită în zona centrală ca să lupte împotriva teroriştilor, când în ţară se găseau peste 2.000 de agenţi sovietici veniţi special ca în clipa când trupele sovietice ar fi traversat Prutul să ocupe toate sistemele de comunicaţii din ţară. Două persoane, generalul Guşă de la armată şi generalul Iulian Vlad s-au opus şi au spus că rezolvăm cu forţe proprii", a detaliat Georgescu, scrie Realitatea.net.

Acela a fost momentul în care statele occidentale au fost de acord cu decizia autorităţilor de la noi, iar acest lucru l-a împiedicat pe Gorbaciov să-şi continue planul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel