Comisia parlamentara de control al Serviciului Roman de Informatii a dat publicitatii concluziile verificarilor efectuate privind problema infectiilor nosocomiale.
Precizarea arata ca SRI a transmis 115 informari despre infectiile spitalicesti si sase despre calitatea dezinfectatilor Hexi Pharma, patru anterioare izbucnirii scandalului, alte doua fiind transmise ulterior autoritatilor centrale.
Președintele comisiei, Georgian Pop, a intervenit în direct la Antena 3 în cadrul ediției de miercuri a emisiunii La ordinea zilei.
Întrebat de Radu Tudor dacă beneficiarii informărilor date de SRI cu privire la încălcarea legii sunt obligați să ia vreo măsură, Georgian Pop a răspuns că legea nu prevede o asemenea obligație.
Președintele Comisiei SRI a adăugat însă că odată cu modificarea pachetului de legi privind securitatea națională speră să fie modificate și prevederile legate de responsabilitatea beneficiarilor informărilor de la SRI, scrie Antena 3.
"Știți foarte bine că ne-am propus prin consens politic toate partidele să modificăm pachetul de legi al securității naționale și sper să abordăm și această chestiune. Adică să existe pe model standard NATO o responsabilitate legală a oricărui beneficiar să facă ceva cu informația, a precizat Pop.
[citeste si]
Reacția Danei Grecu a venit prompt.
Vreau să lucrez și eu în SRI în contextul ăsta. Nu sesizați aberația? Dacă legea din România spune că un președinte cu informările de la SRI poate să stea în baie cu ele și să le arunce la WC, eu zic că e în regulă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News