Cum va vota PNL proiectul legii pensiilor aleşilor locali

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, miercuri, că parlamentarii liberali vor vota împotriva proiectului legii pensiilor aleşilor locali, la fel cum au votat şi în cazul proiectului legii pensiilor suplimentare pentru parlamentari.

'Niciun penelist nu va vota în Senat legea. Cu mine în frunte vom fi în Senat şi vom vota împotrivă. Votăm împotriva acestui proiect de lege. (...) Dacă PSD măcar, care are cel mai mare număr de parlamentari, votează cot la cot cu PNL împotriva legii, legea pică. E singura şansă', declarat Blaga, la Realitatea Tv.

În opinia sa, parlamentarii PSD alături de parlamentarii ALDE, UNPR şi UDMR vor merge cu proiectul legii până la capăt'.

'Cum vor putea explica pesediştii că parlamentarii lor au pensii speciale şi primarii lor nu ? Au probleme în propriul partid. Sunt calcule politice meschine, încearcă să-şi facă curăţenie în partid trecând pe linie moartă oameni pe care altfel nu ar putea să-i treacă (...) pentru că au mare forţă în organizaţiile lor judeţene. Şi ca să lase scaunul la altul...', a adăugat Vasile Blaga. Copreşedintele PNL i-a criticat pe social-democraţi şi a susţinut că PSD este imoral. 'Senatul avea luni şi marţi lucrări în comisii, nu avea lucrări în plen. PNL a cerut comemorarea a 26 de ani de la Revoluţie.(...) La ora 16,00 era convocată şedinţa comună solemnă (... . Uitaţi-vă! Măcar când discuţi lucrurile acestea, despre Revoluţia română, ce faci, mergi şi mai votezi pensii speciale?! E strigător la cer, e imoral. Deci, profiţi de faptul că am convocat Parlamentul reunit la cererea noastră pentru a comemora Revoluţia şi-ţi duci oamenii, ţi-i strângi ... sper să nu reuşească să o facă ... Ăsta este PSD-ul, vedeţi cât de imoral este', a mai spus Blaga, după ce moderatorul i-a transmis că Senatul are programată, luni, în jurul orei 17,00, şedinţă de plen.

Comisia juridică a Senatului a întocmit marţi un raport favorabil în cazul propunerii legislative pentru modificarea Statutului aleşilor locali. Potrivit actului normativ, primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare au dreptul la indemnizaţie pentru limită de vârstă.

'Cuantumul indemnizaţiei pentru limită de vârstă se acordă în limita a trei mandate şi se calculează ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizaţia brută lunară. Indemnizaţia se cumulează cu orice tip de pensie stabilită în sistemul public de pensii şi se suportă din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice', se arată în textul propunerii legislative.

Actul normativ, semnat de 30 de deputaţi şi senatori de la PSD, PNL şi UDMR, mai prevede că pentru mandatele incomplete indemnizaţia se calculează proporţional cu perioada de mandat exercitată, care nu poate fi mai mică de doi ani. Proiectul, care a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor, va intra, împreună cu raportul Comisiei juridice, în dezbaterea plenului Senatului, decizional în acest caz. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel