Un europarlamentar român consideră că țara noastră este plină de primari ca Marian Vanghelie și susține că se așteaptă să urmeze un "cutremur de genul celui pe care l-a trăit Italia la începutul anilor '90", aluzie la ancheta "Mani Pulite" (Mâini curate), una dintre cele mai vaste operațiuni anti-corupție din Europa Occidentală postbelică.
Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost dus joi seară la sediul Direcției Naționale Anticorupție, pentru a fi audiat, după mai multe ore de percheziții la sediile Primăriei Sectorului 5, al ADP Sector 5 şi la locuinţa edilului. Ulterior, Marian Vanghelie a fost reținut pentru 24 de ore, în dosarul în care procurorii îl acuză de abuz în serviciu.
Întrebat, vineri, la RFI, cum comentează cazul primarului de la sectorul 5, Marian Vanghelie, europarlamentarul Cristian Preda a declarat: "E vorba de un întreg sistem şi vedem din ceea ce ni se livrează în comunicatele DNA, vedem care e reţeta, adică e vorba de contracte publice, de intermediari, de comisioane, de firme fictive, de voturi cumpărate. Asta a creat un sistem de subdezvoltare. În Sectorul 5 avem doar un exemplu, dar e plină ţara (...). Ceea ce e incriminat e un întreg sistem de guvernare locală, pe care s-a construit şi forţa partidelor politice la nivel central, pentru că partidele sunt în ultimul deceniu reţeaua unor fiefuri locale de tipul celui controlat de Marian Vanghelie, însă ţara-i plină, primarii asta fac, în genere", a afirmt Preda, fost membru fondator al PMP.
Mai mult, Cristian Preda a mai spus că se așteaptă " să avem în România un cutremur de genul celui pe care l-a trăit Italia la începutul anilor '90. Cred că avem de-a face cu o evoluţie similară, în care justiţia va distruge sistemul politic, adică va distruge corupţia din sistemul politic".
În urmă cu mai bine de 20 de ani, un grup de 5 procurori de la Milano au declanșat ancheta "Mani Pulite" (Mâini curate), care urma să dezvăluie lumea afacerilor necurate din spatele sistemului politic italian, fondat pe favoruri și contracte publice ilegale, acordate în schimbul unor adevărate "taxe". Construcția era bazată pe luarea de mită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News